Închide

Arabia Saudită, singura candidată pentru organizarea Cupei Mondiale 2034

Avatar
Quidda

Sursă foto: Captură de ecran de pe site-ul https://qiddiya.com/

Timp de citire: 2 minute

Arabia Saudită şi-a lansat oficial campania pentru găzduirea Cupei Mondiale din 2034, fiind singura ţară doritoare de a găzdui competiţia, potrivit DigiSport.

Federaţia Saudită de Fotbal (SAFF) a prezentat sloganul “Creştem împreună” şi logo-ul candidaturii sale, reprezentând panglici multicolore împletite formând numerele 3 şi 4 şi decorate cu

“imagini din fotbal şi simboluri culturale”.

“Această candidatură n-ar fi fost posibilă decât prin transformarea rapidă a ţării”,

precizează preşedintele Federaţiei, Yasser Al Misehal.

Candidatura se înscrie în politica Arabiei Saudite de a-şi creşte influenţa în sport, parte din vastul proiect “Vision 2030” condus de Mohammed bin Salman, Prinţul Moştenitor al Arabiei Saudite.

Arabia Saudită este singura candidată pentru a găzdui Cupa Mondială în 2034, după ce cvartetul Argentina-Uruguay-Paraguay-Chile a renunţat.

Australia a renunţat şi ea la oferta sa pentru 2034.

Oficializarea ţării organizatoare a Cupei Mondiale din 2034 urmează să aibă loc la sfârşitul anului 2024.

Se face “cel mai nebun stadion din lume”: costă peste 6 miliarde de euro!

Arabia Saudită continuă să-și prezinte proiectele ambițioase pe care le are, realizate în vederea găzduirii Cupei Mondiale la fotbal din 2034.

Cel mai recent plan prezentat este construirea unei arene de 45.000 de locuri în Qiddya, la 40 de kilometri de Riyadh.

Marca l-a numit

”cel mai nebun stadion din lume”.

Arabii, în schimb, l-au prezentat drept

”cel mai modern stadion al lumii”,

iar proiectul arată că arena va beneficia de tehnologie extrem de avansată. Întreaga fațadă a stadionului va fi învelită într-o bandă led cum nu s-a mai văzut, cu o lungime de 1.5 kilometri.

Stadionul iese în evidență și prin locul în care va fi amplasat, pe un deal, la o altitudine de 200 de metri. Lângă arenă, va fi realizat un lac artificial

Saudiții nu au prezentat costurile preconizate pentru construirea arenei, dar Marca scrie că toată lumea se așteaptă să fie cel mai scump din lume. În prezent, arena care a costat cel mai mult este Sofi Stadium din Los Angeles, construită cu aproape 6 miliarde de euro.

Arabii construiesc orașul “NEOM”, pentru Cupa Mondială 2034

Arabii au în plan să construiască și un întreg oraș pentru Cupa Mondială din 2034, ceea ce îi va costa nu mai puțin de un trilion de euro!

Este vorba despre orașul denumit ”NEOM”. Orașul din mijlocul deșertului va avea o infrastructură unică în lume – marginile vor fi formate dintr-un lanț de zgârie-nori, de peste 100 km lungime.

scroll to top