Închide

Auchan abandonează Asia. Retailerul francez se retrage de pe o piață interesantă

Avatar
Auchan Retail

Foto: Auchan Retail

Timp de citire: < 1 minut

Grupul francez de vânzări cu amănuntul Auchan își vinde participația din RT-Mart Taiwan, liderul pieței locale. Procedând astfel, grupul a ajuns să se retragă complet din Asia, la un an după ce și-a vândut și participațiile la toate  activitățile sale chineze.

Auchan Retail își vinde astfel pachetul de 64,83% din retailerul taiwanez RT-Mart grupului local de supermarketuri PX-Mart. Grupul Ruentex și-a cedat participația la RT-Mart, rezultând acum ca PX-Mart să dețină 95,97% din companie după finalizarea tranzacției, anunță Retail Detail.

Vânzarea face parte din planul de dezinvestire a activelor non-strategice și confirmă reorientarea geografică a Auchan Retail. În octombrie anul trecut, grupul francez de retail a vândut deja divizia sale chineză Sun Art către Alibaba pentru 3 miliarde de euro.

Odată cu vânzarea operațiunilor taiwaneze, ieșirea din Asia este acum completă.

RT-Mart operează trei tipuri de magazine în Taiwan: hipermarketuri, magazine de proximitate și un concept hibrid constând dintr-un magazin alimentar alăturat unei zone de multi-restaurant.

Compania are 4.200 de angajați, iar cifra sa de afaceri în 2020 a ajuns la echivalentul a 800 de milioane de euro. Noul proprietar, PX-Mart, a fost fondat în 1998 și este cel mai mare lanț de supermarketuri din Taiwan. Grupul, pe care familia Ming-Hsiung Lin îl controlează, are peste 1.000 de magazine și o cifră de afaceri de 3,7 miliarde de euro.

scroll to top