Închide

Autoritățile italiene cer socoteală aplicației TikTok, după moartea unei fetițe de 10 ani

Avatar
smartphone, mobile phone, phone

Fotografie de iXimus pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

O tragedie petrecută în Italia obligă autoritățile să ia măsuri împotriva aplicației chinezești TikTok. Autoritatea italiană de supraveghere a confidențialității datelor a impus vineri aplicației TikTok să blocheze conturile oricăror utilizatori din Italia a căror vârstă nu poate fi verificată, relatează agenția Reuters.

Evenimentul tragic care a condus la această decizie a fost moartea unei fete de 10 ani care folosise aplicația dezvoltată în China.

Într-o declarație de presă, autoritatea de reglementare a susținut că, deși TikTok s-a angajat să interzică înregistrarea copiilor cu vârsta sub 13 ani, regula respectivă era ușor de evitat de către copiii mai mici.

Ca urmare, celor de la TikTok li s-a ordonat să blocheze toate conturile de utilizator cu vârstă neconfirmată până cel puțin pe 15 februarie 2021, până la noi dispoziții.

Compania chineză ByteDance care operează aplicația nu a făcut vreun comentariu pe această temă.

O fetiță de 10 ani din Palermo a murit asfixiată, părinții ei spunând că participase la o așa-numită provocare de ”blackout” postată pe TikTok. Fata și-a legat de gât o curea și și-a ținut respirația, înregistrându-se pe telefon, așa cum cereau regulile ”provocării”.

Prin urmare, aplicației TikTok i s-a interzis ”continuarea prelucrării datelor utilizatorilor pentru care nu există o certitudine absolută a vârstei și, în consecință, a respectării dispozițiilor referitoare la cerința privitoare la vârstă”.

scroll to top