Închide

Bacardi, creștere de 2 cifre. Probleme cu aprovizionarea: „Aș putea vinde mult mai mult”!

Avatar
baking, modulation, bar

Fotografie de sunsheng pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Izbucnirea pandemiei Covid-19 la începutul anului trecut a fost o lovitură puternică pentru piața băuturilor spirtoase. Cu toate acestea, Bacardi se așteaptă la o creștere de două cifre în acest an, după cum explică președintele regional Europa, Francis Debeuckelaere, citat de Retail Detail.

De la izbucnirea pandemiei și de la închiderea industriei ospitalității, piața și-a revenit din ce în ce mai puternic. Consumatorii au reacționat la criză făcând cocktail-uri acasă și au redescoperit farmecul aperitivelor, pe care l-au uitat oarecum, a declarat Debeuckelaere pentru ziarul belgian L’Echo.

În plus, cererea de băuturi fără alcool sau cu puțin alcool a crescut semnificativ, tendință la care Bacardi a răspuns lansând Martini fără alcool, disponibil atât la sticle, cât și la cutii. De asemenea, grupul de băuturi a dezvoltat și brevetat un proces unic de dezalcoolizare. Până în 2024, Debeuckelaere vizează vânzări anuale de un miliard de dolari (900 de milioane de euro) pe acest segment de piață din Europa.

În cele din urmă, cursa către premiumizare a câștigat avânt odată cu redeschiderea sectorului ospitalității, dezvăluie Debeuckelaere. „În cafenele sau restaurante, consumatorii vor să se răsfețe și preferă calitatea înaltă. Observăm acest lucru și în segmentul supermarketurilor, unde clienții se grăbesc să cumpere cele mai scumpe sticle pentru a le face cadou la sfârșit de an”.

Bacardi se confruntă acum cu o problemă în ceea ce privește aprovizionarea: „Nu a mai rămas suficient coniac, tequila și whisky single malt pe piața mondială”, spune Debeuckelaere. „Aș putea vinde mult mai mult”.

Lipsa rezultă din creșterea cererii și întreruperea lanțurilor de aprovizionare. De asemenea, înseamnă că prețurile vor crește. Creșterile nu ar trebui să descurajeze consumatorii, a spus Debeuckelaere. „Elasticitatea prețurilor în sectorul băuturilor spirtoase este mică. Când prețurile cresc cu câteva procente, piața rezistă în mod tradițional”.

scroll to top