Închide

Banca Japoniei va lansa în această primăvară un proiect pilot de monedă digitală

Avatar
5b97da9e2e5dddf08fdf107295fc6ccf

Sursă foto: Yahoo Finance

Banca centrală a Japoniei (BOJ) urmează să lanseze primăvara aceasta un proiect pilot pentru un yen digital, deși banca centrală este încă departe de a se hotărî dacă va continua emiterea acestuia, potrivit Cryptonews.

Potrivit NHK, Banca Japoniei pare să fie conștientă de faptul că China, care s-a angajat deja să lanseze propria monedă digitală a băncii centrale (CBDC),

„conduce calea în acest domeniu”,

în timp ce alte bănci centrale se află, de asemenea, în stadii avansate cu propriile proiecte. Ca atare, Banca Japoniei

„dorește să pregătească un răspuns la schimbările din mediul internațional”.

Proiectul pilot de monedă digitală care urmează să fie lansat de Banca Japoniei va folosi un token care va îndeplini funcțiile de bază ale unei CBDC. Proiectul pilot se va concentra, de asemenea, pe chestiuni legate de distribuție și emisiuni. Banca dorește să experimenteze tehnologia contabilă, inovațiile din istoricul tranzacțiilor și soluțiile de interoperabilitate cu companiile private.

Banca Japoniei a declarat că proiectul pilot inițial va dura „aproximativ un an”, iar apoi, va trece la o „a doua etapă” – un proiect pilot legat de fezabilitate – în cazul în care rezultatele din prima etapă se vor dovedi suficient de promițătoare.

Tokyo a renunțat inițial la noțiunea de lansare a yenului digital, unii șefi guvernamentali și din sectorul financiar declarând că sistemele de plăți electronice existente din sectorul privat au redus necesitatea unei alternative emise de bănca centrală.

Aparent, progresul yuanului digital – care aproape sigur va debuta înainte de Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din 2022 – este ceea le-a făcut, atât pe Banca Japoniei, cât și pe Banca Coreei de Sud, să treacă la acțiune.

scroll to top