Închide

Banii sau talentul? Alfa Romeo îi reziliază contractul lui Giovinazzi și aduce un pilot chinez

Avatar
Zhou Giovinazzi

Colaj foto: drivetribe.com

Timp de citire: 2 minute

Guanyu Zhou va deveni primul pilot de Formula 1 cu normă întreagă din China când va debuta cu Alfa Romeo alături de Valtteri Bottas în 2022. Tânărul de 22 de ani, care se află în competiție pentru titlul de F2 din acest sezon, a avut deja teste ample pe monoposturi mai vechi de F1 prin rolul său de pilot de testare pentru Alpine.

Alfa Romeo tocmai a confirmat că talentatul italian Antonio Giovinazzi va părăsi echipa la sfârșitul sezonului. Sosirea chinezului ridică semne de întrebare. Este vorba despre talentul incintestabil al lui Zhou în motorsport sau despre banii aduși de acesta de pe o piață imensă și foarte interesantă pentru oricine din marketing, precum China. 

Cei de la Alfa Romeo spun că aducerea sa continuă strategia echipei din Hinwil de a îmbina experiența cu tinerețea, prin alăturarea lui Zhou cu Bottas, care sosește de la Mercedes, unde a contribuit la cele 10 titluri ale celui mai reputat constructor actual.

Primul pilot de F1 din China

Drumul către Formula 1 al lui Guanyu Zhou a început după ce a devenit doar al doilea pilot din China continentală care a pilotat un bolid F1 într-o sesiune de antrenament în timpul unui weekend de Grand Prix. Acest fapt s-a întâmplat la începutul acestui an, când a condus monopostul Alpine al eroului său Fernando Alonso în Austria.

„Este o plăcere să îi urez bun venit lui Guanyu Zhou la Alfa Romeo Racing. Este un pilot foarte talentat, așa cum au arătat rezultatele sale în F2 și așteptăm cu nerăbdare să-i ajutăm talentul să înflorească și mai mult în Formula 1. Suntem mândri de echipa noastră pentru 2022 și suntem încrezători că Zhou va forma un parteneriat de mare succes cu Valtteri”,

a spus managerul echipei Alfa Romeo, Frédéric Vasseur, citat de F1.com.

Acesta nu a uitat să vină cu un imbold pentru noii fani de pe piața imensă a Chinei, mesaj cu bătaie lungă către posibilii sponsori și finanțatori asiatici.

“De asemenea, așteptăm cu nerăbdare să-i întâmpinăm pe toți noii fani chinezi care se vor alătura echipei: Alfa Romeo Racing este o marcă istorică. și una care întruchipează spiritul Formulei 1; vom face tot posibilul pentru a face din experiența sportului nostru una grozavă în China.”,

a conchis managerul Sauber Motorsport AG, numele oficial al constructorului.

scroll to top