Închide

AB InBev vinde mai multă bere la prețuri mai mari

Avatar
selective focus photography of Stella Artois bottle on beside pool

Fotografie de Kenny Eliason pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

AB InBev a început anul cu putere, vânzând mai multă bere decât se aștepta și reușind să transfere cea mai mare parte a creșterii costurilor asupra clienților săi. Cu toate acestea, marjele sunt ușor sub presiune, potrivit RetailDetail.eu.

Costuri în creștere

În primul trimestru al acestui an, AB InBev a vândut cu 2,8% mai multă bere și alte băuturi, ceea ce este mai bun decât se așteptau analiștii. Vânzările au crescut chiar și cu 11,1%, mulțumită parțial prețurilor mai mari, deoarece producătorul de bere transferă clienților costurile în creștere și își mărește concentrarea pe mărcile premium mai scumpe. Pe hectolitru, compania a câștigat cu 7,8% mai mult. Brandurile globale Budweiser, Stella Artois și Corona s-au descurcat cu 6% mai bine.

Preocupările rusești

Cu toate acestea, există și preocupări. Marja a scăzut de la 34,7% la 33,9%, profitul net a scăzut de la 842 milioane euro la 471 milioane. În plus, retragerea planificată din Rusia va necesita anulări de până la 1 miliard de euro. Totuși, AB InBev se așteaptă ca fluxul de numerar operațional (EBITDA) să crească cu 4-8% în acest an. Una dintre pârghiile de creștere este digitalizarea, cu atât platforme business-to-business, cât și vânzări directe către consumatori.

Recuperarea comercială

În Belgia, AB InBev și-a văzut creșterea cotei de piață în canalul de vânzare cu amănuntul, în timp ce pe piață a înregistrat o revenire puternică: în martie, vânzările au atins deja nivelul din 2019. Prin urmare, producătorul de bere se așteaptă la o redresare completă a activității comerciale în acest an. Lansarea celor două noi beri Kwak Rouge și Kwak Blonde a fost bine primită. Mai mult, bererul așteaptă multe de la vara festivalului: Jupiler și Stella Artois vor fi prezenți la nu mai puțin de 125 de festivaluri.

scroll to top