Închide

Băsescu crede că după alegeri taxele vor crește enorm. „Și lui Ciolacu îi duduie economia ca lui Tăriceanu. Îi duduie în cap”

Avatar
Basescu

Foto: România Azi

Timp de citire: 2 minute

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat joi că după alegeri, la anul, va urma o „creștere enormă” de taxe deoarece cheltuielile statului sunt mult prea mari și e nevoie de bani. Alternativa ar fi reducerea acestor cheltuieli, dar e exclus ca acest lucru să se întâmple, atât timp cât guvernanții își angajează neamurile și clientela de partid la stat și le mai și măresc acestora salariile.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Politica Zilei”, la B1 TV.

Traian Băsescu: Urmează o creștere enormă de taxe

„Avem investiții din bani de la bugetul de stat, în vreme ce banii din PNRR stau blocați în Banca Națională pentru că nu au proiecte să-i acceseze. Sunt banii din PNRR, plus banii din bugetul pe 2022-2027 (bani europeni), care n-au fost cheltuiți. În total, sunt vreo 80 de miliarde.

Cel mai ușor e să împrumuți bani, să-i dai clientelei politice în teritoriu înainte de alegeri pentru a-ți cumpăra suportul electoral. Aici cred că românii vor trebui să suporte o curbă de sacrificiu prin creșterea enormă a taxelor după alegeri.

Urmează o creștere enormă de taxe”, a declarat fostul președinte.

De ce cresc taxele și nu sunt reduse cheltuielile statului

Acesta a susținut apoi că alternativa ar fi „optimizarea cheltuielilor statului”, „dar când tu angajezi toată clientela politică în aparatul de stat și mai și mărești continuu salariile, și sporurile, și toate cele, n-ai cum să rezolvi prin optimizarea cheltuielor.

„Când tu, în loc de Dacii – care-s bune, le vezi în toată Belgia – tu cumperi pentru Poliție BMW-uri, îmi pare rău, dar asta e… Și lu Ciolacu îi duduie economia ca lui Tăriceanu. Îi duduie economia-n cap”, a mai declarat fostul președinte Traian Băsescu.

scroll to top