Închide

Mai aveți doar câteva zile pentru depunerea Declarației Unice la ANAF. Precizările instituției

Avatar
Anaf Antifrauda Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

Au mai rămas doar câteva zile în care poate fi depusă la ANAF Declarația Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, așa-numitul formular 212. Sperietoarea românilor, celebra Declarație Unică, poate fi depusă fără a risca amenzi până luni, 27 mai, inclusiv.

ANAF a precizat că declaraţia se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere (2023) au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Printre categoriile vizate sunt și persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurare sociale de sănătate.

Potrivit ANAF, declaraţia se depune, prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

  • prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual”, disponibil pe portalul www.anaf.ro;
  • prin intermediul serviciului „Depunere declaraţii”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat;
  • în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire.

ANAF a publicat și un ghid pe site-ul său.

scroll to top