Închide

Bază de date în lucru cu companii românești care pot ajuta la reconstrucția Ucrainei

Avatar
ukraine, flag, little boy

Fotografie de ELG21 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Camera de Comerţ Bilaterală România – Ucraina (CCBRU) se va implica în crearea unei baze de date cu firme ce au capacitatea şi aptitudinea de eligibilitate pentru proiectele de reconstrucţie a Ucrainei, prevede un Memorandum de Înţelegere parafat, joi, cu Ambasada Ucrainei la Bucureşti.

La evenimentul la care au fost prezenţi atât ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk, cât şi preşedintele Camerei de Comerţ Bilaterale România – Ucraina, Nasty Vlădoiu, s-au pus bazele unei colaborări ce vizează implicarea companiilor care vor să devină membre ale organizaţiei de comerţ în implicarea în procesul de reconstrucţie a Ucrainei.

În acest context, CCBRU îi invită pe cei care nu deţin calitatea de membru al Camerei să se înscrie prin completarea Cererii de aderare, disponibilă pe site-ul instituţiei, cu posibilitatea de a opta şi pentru înscrierea în baza de date, dacă societăţile consideră că au capabilitatea şi forţa necesare implicării în acest proces.

Ulterior, companiile înscrise în baza de date vor beneficia de o scurtă prezentare pe pagina oficială a CCBRU, în secţiunea dedicată, şi va fi creat un grup de lucru, unde vor fi prezentate mai multe oportunităţi de afaceri, conform dcnews.ro.

Camera de Comerţ Bilaterală România-Ucraina a fost înfiinţată în anul 1993 şi sprijină membrii săi în dezvoltarea relaţiilor comerciale bilaterale.

Aceasta este constituită în scopul dezvoltării cooperării economice între cele două state atât în relaţiile bilaterale, cât şi în cele internaţionale, precum şi pentru sprijinirea intereselor agenţilor economici români şi ucraineni în raporturile cu autorităţile din ţară şi cu organismele specializate în străinătate.

CCBRU este membră a Uniunii Camerelor de Comerţ Bilaterale din România, organizaţie care, în anul 2021, a semnat un Memorandum de Înţelegere între Consiliul Exportatorilor şi Investitorilor de pe lângă Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei.

scroll to top