Închide

Biletul lunar de 9 € pentru transportul public din Germania, un mare succes. Va continua și în toamnă?

Avatar
cadiz, railway, trains

Fotografie de antgarprats pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Cancelarul german Olaf Scholz a numit duminică „un mare succes” biletul lunar de 9 euro pentru transportul public, pe care guvernul său l-a introdus pentru a ajuta la compensarea inflației în creștere și a anunțat discuții pentru o schemă ulterioară, potrivit Reuters.

Guvernul Scholz a introdus biletele cu valoarea de 9 euro, care acoperă circulația pe tot transportul public local și regional, la nivel național, pentru iunie, iulie și august, ca parte a unei serii de măsuri pentru a ajuta populația.

Biletul de 9 euro este comparat cu cel de 86 de euro pentru tariful lunar de transport public din centrul orașului Berlin.

Mulți cetățeni au îndemnat guvernul să continue schema, dar ministrul de finanțe Christian Lindner a spus că va costa Germania 14 miliarde de euro pe an, bani care nu ar mai fi disponibili pentru investiții, de exemplu, în educație.

Succesul abonamentului, totuși, a arătat că mulți cetățeni și-au dorit pur și simplu un sistem mai simplu, a spus Scholz.

Ministrul Transporturilor, Volker Wissing, va verifica toate regiunile germane pentru a vedea cum ar putea fi îmbunătățite „confortul, capacitatea de utilizare și, de asemenea, accesibilitatea” în transportul public, a spus Scholz.

scroll to top