BREAKING Ce lipsește din CV-ul lui Călin Georgescu, agentul KGB optzecist sub numele de cod “Romanov”
- Votat de 2,1 milioane de români în mare parte neștiind nimic despre el, candidatul-surpriză Călin Georgescu este un ofițer KGB cu state vechi.
- Care de la mijlocul anilor negri ’80 este trimis de Securitate în Marea Britanie și SUA pentru a supraveghea Diaspora românească.
- Ironia sorții face ca fix această diasporă vestică să îl votez masiv pe rusofilul kaghebist la alegerile din primul tur al alegerilor prezidențiale.
Haideți să vedem ce omite candidatul suveranist să ne spună:
În anul 1985, în ultimul an de facultate este contactat de cpt. Lopatita Tiberiu, locțiitorul comandantului UM 0659 București – unitățile care aveau doar 4 cifre erau ale Ministerului de Interne. I se propune posibilitatea de a primi o repartiție bună și specializări în străinătate, fapt pentru care acesta acceptă să devină informator cu pseudonimul Petrov (ce coincidență!)
După 1986 este repartizat la IEELIF Făgăraș și trimis la specializare (a se citi misiune) în Regatul Unit și Statele Unite ale Americii. Trebuia să ia contact cu Diaspora Română care devenise foarte activă după evenimentele din iarna lui 1987 de la Brașov si Iași pentru a afla ce contacte au în țară și cine sunt cei mai activi.
În Statele Unite, în 1988, la o petrecere în care apare în unele fotografii compromițătoare -consumase alcool si nu s-a mai putut controla- este contactat si santajat de Vladimir Pegov, atașat cultural al Ambasadei URSS. Pentru cine nu știe, Vladimir Pegov este fiul lui Nikolay Pegov, creatorul KGB-ului. Va comunica în țară acest lucru si este sfătuit sa accepte. La sfatul Securității, va accepta să devină agent al KGB-ului sub pseundonimul Romanov.
La revenirea în țară, va continua munca la Făgăraș și va da note informative în special despre activitatea minorităților cu rude în străinatate.
KGB-ul îi va reaminti de relație din când în când doar prin felicitări cu ocazia zilei de naștere, sărbători si unele invitații la Ambasada URSS-ului.
După Revoluție este sprijinit din umbră de vechile structuri ale Securității să acceadă în diverse funcții în guvern, funcții din care putea afla informații importante ce erau transmise vechii gărzi.
În perioada 2010–2012 a fost raportor special al ONU privind efectele adverse ale traficului și depozitării ilicite de produse și deșeuri toxice asupra drepturilor omului. La Geneva, ghinion, apar fantomele trecutului și, în 2010, este contactat de un vechi prieten Vladimir Pegov. Din acest moment devine un agent activ al fostului KGB si în țară începe activitatea politică a acestuia, când numele său este vehiculat de mai multe ori pentru ocuparea funcției de prim-ministru al României.