Închide

Britanicii apelează la carduri de credit pentru a acoperi cumpărăturile de sărbători

Avatar
wallet, credit cards, cash

Fotografie de stevepb pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Sezonul sărbătorilor care se profilează își aruncă umbra asupra portofelelor britanice și se pare că o parte semnificativă a populației privesc cardurile de credit drept bagheta magică pentru a finanța cumpărăturile de sărbători. Potrivit unui studiu recent realizat de finder.com, aproape 23 de milioane de britanici se gândesc să se bazeze pe credit pentru a acoperi costurile cadourilor de Crăciun și a altor cumpărături de sezon.

Defalcând cifrele, studiul dezvăluie că 43% dintre adulții din Marea Britanie – mai mult de doi din cinci – se pregătesc să scadă în medie 627 de lire sterline pe cardul lor de Crăciun în acest sezon. Această cheltuială, în valoare de aproape un sfert din salariul mediu lunar al țării (2.730 de lire sterline), se traduce într-o datorie cumulată de peste 14,3 miliarde de lire sterline, potrivit Fashion United.

Analizând datele în funcție de vârstă, apare o tendință generațională. Persoanele demografice mai tinere par mai înclinate să ofere cardurilor lor de credit un antrenament festiv. Generația Z (18-23) preia conducerea, cu 61% plănuind să folosească carduri de credit pentru cheltuielile sezoniere. Millennials (24-42) urmează aproape la 56%, urmați de generația X (39%).

Dimpotrivă, baby boomers (55-73) par mai puțin entuziasmați să-și treacă cărțile, doar 29% adoptând această abordare. Generația tăcută (74+), deși mai puțină ca număr, intenționează să dea mai mult pe cărțile de credit, cu o medie impresionantă de 765 de lire sterline în cheltuielile de Crăciun. Londonezii sunt în frunte cu taxa de card de credit, cu 60% plănuind să cheltuiască în medie 624 de lire sterline pe plastic. În Irlanda de Nord, 47% urmează exemplul, așteptându-se să scadă în jur de 550 de lire sterline pe cardurile de credit. Galezii, pe de altă parte, par mai cumpătați, 33 la sută optând pentru carduri de credit, dar cu o cheltuială medie modestă de 379 de lire sterline.

Tentația de credit

Kate Steere, editor adjunct la finder.com, a declarat într-un comunicat: „În perioada Crăciunului, folosirea cardurilor de credit este întotdeauna o opțiune tentantă pentru cei care altfel ar putea avea dificultăți să acopere costurile suplimentare ale sărbătorilor. Cu toate acestea, este foarte îngrijorător să vedem că utilizarea cardurilor de credit atinge astfel de înălțimi în rândul consumatorilor din Marea Britanie în acest an. În special, pe măsură ce criza costului vieții continuă să strângă veniturile gospodăriilor, crescând șansa ca indivizii să nu rateze rambursările vitale.”

Pe măsură ce sezonul sărbătorilor se apropie, peisajul financiar reflectă echilibrul dintre bucuria festivă și alegerile financiare prudente, îndemnând consumatorii să calce cu prudență pe culoarul strălucitor al cheltuielilor de sărbători.

scroll to top