Închide

Britanicii căută modalități mai ieftine de a găti pentru a reduce facturile la energie

Avatar
sandwich, breakfast, food

Fotografie de StockSnap pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Confruntați cu facturi la energie în creștere, britanicii caută modalități mai ieftine de a găti, încercând să evite utilizarea cuptoarelor, a declarat marți cercetătorul de piață Kantar, potrivit Reuters.

Kantar a arătat că vânzările de aparate de gătit, inclusiv air fryere și sandwich makere, care în general folosesc mai puțină energie, au crescut cu 53% în cele patru săptămâni până la 4 septembrie, de la un an la altul.

Kantar a mai remarcat că vânzările de pilote și pături electrice au crescut cu 8%, în timp ce vânzările de lumânări au crescut cu 9%, sugerând că oamenii se pregătesc pentru posibile întreruperi de curent de iarnă.

Săptămâna trecută, lanțul de magazine universale John Lewis a declarat că britanicii își fac depozite de lenjerie termică, mănuși și halate.

Kantar a spus că inflația în produsele alimentare a atins un nou record de 13,9% în septembrie, prețurile crescând cel mai rapid pe piețe precum cea a laptelui, margarinei și hranei pentru câini.

Creșterea înseamnă că gospodăria medie din Marea Britanie se confruntă cu o majorare de 643 de lire sterline (710 de dolari) a facturii anuale de alimente la 5.265 de lire sterline dacă continuă să cumpere aceleași articole.

Pe măsură ce consumatorii caută să gestioneze bugetele, vânzările de produse marcă proprie ale supermarketurilor au crescut cu 8,1% în septembrie, în timp ce vânzările de linii de marcă, care sunt în general mai scumpe, au scăzut cu 0,7%.

Cercetatorul de piata a spus ca vânzările de produse alimentare au crescut cu 4,8% în cele 12 săptămâni până la 2 octombrie fata de anul trecut – maschând o scădere mult mai mare a volumelor odată ce inflația este luată în considerare.

Pentru a cincea lună consecutiv, discounterul Lidl a fost retailerul cu cea mai mare creștere, vânzările majorându-se cu 20,9% în cele 12 săptămâni, marginal înaintea rivalului Aldi ale cărui vânzări au crescut cu 20,7%.

Kantar a subliniat, de asemenea, o creștere de 18% a vânzărilor de marmeladă în septembrie, în timp ce Marea Britanie plângea moartea Reginei Elisabeta, în referire la legătura defunctului monarh cu Ursul Paddington.

scroll to top