Închide

Probleme majore pentru Continental: dă afară peste 7.000 de oameni. Slabe șanse ca România să scape

Avatar

Sursa foto: Continental AG

Timp de citire: 2 minute

Gigantul german al industriei automotive Continental AG își va reduce schema de personal cu aproximativ 7.150 de poziții în divizia auto, aflată în dificultate, în încercarea de a-și recupera din competitivitate, pe fondul tranziției la transportul electric, scrie Bloomberg, citând un comunicat al companiei. Din cele peste 7.000 de locuri de muncă puse pe lista neagră, 1.750 de posturi sunt din sectorul de cercetare și dezvoltare, anunță compania.

Disponibilizările vizează aproximativ 3,6% din forța de muncă pe care producătorul din Hanovra o are la nivel mondial.

Grupul german a precizat că disponibilizările, care vor afecta locaţiile din întreaga lume, vor fi făcute “gradual şi cât mai responsabil social posibil, în linie cu condiţiile locale”.

Compania nu a precizat explicit pe care piețe vor avea loc concedierile, arătând doar că 40% din acestea îi vor viza pe angajații din Germania.

De asemenea, compania a informat că analizează o “consolidare a locaţiilor” în regiunea Rhine-Main, dar nu a oferit alte detalii.

Continental avertizase încă din luna noiembrie că va elimina din schema de personal a diviziei de automotive mai multe mii de posturi la nivel mondial, pentru a putea realiza economii de 400 de milioane de euro pe an începând din 2025. La acea dată, însă, era vehiculat un număr de doar 5.500 de posturi.

Giganții industriei auto germane se confruntă cu o tranziție complicată către o economie ”mai curată”, aflându-se sub o presiune constantă de a-și reduce cheltuielile, dar, în același timp, să investească în noi tehnologii.

În acest context, Continental a început să analizeze posibile exit-uri de pe anumite piețe sau intrarea în parteneriate sub forma unor companii mixte.

Grupul Continental are aproximativ 200.000 de angajaţi în 57 de ţări din întreaga lume, dintre care 59.000 în Germania.

În România, Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie, la Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi.

Compania mai operează și un centru de distribuţie a anvelopelor în București.

La finalul anului 2022, Continental avea peste 19.000 de angajaţi, din care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni.

scroll to top