Închide

Bun de plată, Google s-ar putea retrage din Australia. Cine e înlocuitorul favorit?

Avatar
Google Australia

Foto: The Guardian

Timp de citire: 2 minute

Gigantul software Microsoft Corp este încrezător că motorul său de căutare Bing poate umple golul din Australia dacă Google se retrage din cauza plăților pe care trebuie să le facă spre mass-media, a declarat premierul Scott Morrison.

Australia a introdus legi care obligă Google și rețeaua de socializare Facebook Inc. să negocieze plăți către mass-media internă ale căror legături de conținut conduc traficul către platformele lor, scrie Reuters.

Cu toate acestea, firmele Big Tech au considerat legile ”ineficiente” și au declarat luna trecută că își vor retrage serviciile-cheie din Australia dacă reglementările nu sunt retrase. Serviciile respective includ motorul de căutare Google, care deține 94% din piața de căutare a țării, conform datelor din industrie.

CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a discutat cu Morrison despre noile reguli iar luni, Morrison a spus că Microsoft este gata să crească prezența instrumentului său de căutare Bing.

„Vă pot spune, Microsoft este destul de încrezător după ce am vorbit cu Satya”, a spus Morrison reporterilor din Canberra, fără a oferi mai multe detalii despre conversație.

„Vrem doar ca regulile din lumea digitală să fie aceleași care există în lumea reală, în lumea fizică”, a adăugat premierul australian.

O purtătoare de cuvânt a Microsoft a confirmat că discuția a avut loc, dar a refuzat să comenteze

„Recunoaștem importanța unui sector media activ și a jurnalismului de interes public într-o democrație și recunoaștem provocările cu care s-a confruntat sectorul media de-a lungul mai multor ani prin schimbarea modelelor de afaceri și a preferințelor consumatorilor”, a spus purtătorul de cuvânt.

Google a refuzat să comenteze.

Cu o zi mai devreme, trezorierul australian Josh Frydenberg a spus că CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a solicitat o discuție despre lege, dar concluzia este că legea nu va fi retrasă.

scroll to top