Închide

Burger King, pusă la zid de avocați pentru că păcălește clienții cu mărimea burgerilor

Avatar
people walking on street during daytime

Fotografie de Josue Canales Tecuatl pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Burger King a cerut unui judecător să-i sancţioneze pe avocaţii din spatele unei acţiuni colective propuse, care acuză gigantul fast-food-ului că înşală clienţii cu privire la dimensiunea burgerilor şi sandvişurilor sale, transmite Reuters.

Un proces modificat pe care avocaţii l-au intentat luna trecută face

”plângere fără temei şi fără precedent că este oarecum ilegal ca un restaurant să afişeze o fotografie frumoasă a articolelor din meniu”,

a spus Burger King în cererea sa de sancţiuni, depusă joia trecută.

Anthony Russo, unul dintre avocaţii care îi reprezintă pe reclamanţi, a spus că cererea de sancţiuni a Burger King nu are nicio justificare.

Burger King, o divizie a Restaurant Brands International, se luptă în acest caz la tribunalul federal din Miami de mai bine de un an.

Compania a negat că Whoppers şi alte oferte sunt mai mici decât cele anunţate şi a spus că imaginile din meniul reflectă cu exactitate ceea ce sunt serviţi clienţii.

Judecătorul de district american Roy Altman a păstrat în august majoritatea cererilor intacte, dar a respins afirmaţiile bazate pe reclame TV şi online, negăsind niciuna în care Burger King să fi promis mărimea unui burger sau a unei chifle pe care să nu le fi îndeplinit.

Clienţii din acţiunea colectivă propusă au acuzat pe Burger King că prezintă burgeri cu ingrediente care ”debordează peste chiflă”, făcând să pară că aceştia sunt cu 35% mai mari şi conţin carne mai multă de două ori decât cea pe care o au de fapt.

Burger King a declarat în cererea sa de sancţiuni că mâncarea ilustrată pe panourile de meniu de la restaurantele sale este ”construită cu grijă de profesionişti instruiţi”, care apoi fac fotografii bine luminate ale mâncării, cu camere scumpe”.

”Desigur, aceleaşi sandvişuri asamblate rapid într-un restaurant cu servicii rapide, împachetate şi transportate, nu vor arăta la fel”,

a spus compania.

Burger King a declarat că un proces similar intentat de doi dintre avocaţii reclamanţilor împotriva rivalei sale Wendy’s a fost respins de tribunalul federal din Brooklyn, în septembrie.

Un purtător de cuvânt al Burger King nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

scroll to top