Închide

Se naște al treilea consorțiu bancar ca mărime din România printr-o fuziune majoră

Avatar
Person putting coin in a piggy bank

Fotografie de maitree rimthong pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Alpha Bank Romania fuzionează cu UniCredit România şi vor forma cea de-a treia bancă din România ca mărime din punct de vedere al activelor totale. Grupul Alpha Bank va avea o participaţie de 9,9% din noua bancă.

Alpha Services and Holdings SA, deţinător al Alpha Bank SA, şi UniCredit au agreat principalele condiţii financiare pentru fuziunea dintre UniCredit Bank SA (UniCredit Bank Romania) şi Alpha Bank Romania, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internaţional. Conform termenilor agreaţi, Alpha Bank va deţine 9,9% din capitalul social al entităţii rezultate în urma fuziunii şi va rămâne implicată în aceasta prin mecanisme de guvernanţă corporativă, inclusiv prin reprezentarea la nivel de consiliu de administraţie”,

anunţă băncile.

Se anticipează ca tranzacţia va fi finalizată in 2024, după parcurgerea procesului de confirmatory due dilligence, obţinerea aprobărilor statutare şi a celor din partea tuturor autorităţilor de reglementare implicate.

”Tranzacţia va duce la crearea celei de-a treia bănci din piaţă din punct de vedere al  activelor totale. Fuziunea va aduce la un loc două entităţii complementare, atât UniCredit Bank Romania cât şi Alpha Bank România având o poziţie solidă în segmentele de corporate şi de retail, şi în urma ei va rezulta o instituţie financiară puternică care va fi mai bine poziţionată pentru a-şi deservi clienţii şi pentru a crea noi oportunităţi de creştere pe piaţa românească”,

precizează băncile, citate de news.ro.

Instituțiile spun că vor pune în prim plan dezvoltarea şi sprijinirea angajaţilor săi în timpul procesului de fuziune, asigurând serviciile pentru clienţi şi oportunităţile de creştere personală.

scroll to top