Închide

Bursa de la Moscova s-a redeschis, cu o creștere de aproape 10%

Avatar
Bursa Investitor Stock Market

Foto: Jagoinvestor.com

Timp de citire: < 1 minut

Bursa de la Moscova s-a redeschis. A fost nevoie de trei săptămâni pentru a relua tranzacționarea din cauza instabilității cauzate de războiul împotriva Ucrainei.

Ultima dată când rușii și-au deschis piețele a fost pe 25 februarie, la o zi după ce Vladimir Putin a început ofensiva. Joia aceasta, după prima jumătate de oră a sesiunii, Bursa de la Moscova a înregistrat o creștere de aproape 10%, în timp ce indicele RTS a pierdut în jur de 5%. Înainte de închidere, parchetul se prăbușise cu peste 30% din cauza războiului din Ucraina, potrivit DCNews.

Principalele creșteri au fost remarcate de lanțul de retail Magnit și companii petroliere precum Rosneft și Surgutneftegaz, cu câștiguri de aproximativ 20%, și principala bancă a țării, Sberbank, cu peste 17%. Marea scădere a fost a transportatorului aerian Aeroflot, care a pierdut peste 6% din cauza închiderii spațiului aerian vestic și a solicitării de a-și returna avioanele companiilor de leasing străine.

Banca Centrală a declarat că bursa se va redeschide doar parțial și pentru tranzacționare cu acțiuni rusești joi. Banca Rusiei a declarat că este posibilă tranzacționarea a 33 de acțiuni și între orele locale 09:50 și 14:00 (În prezent este ora 12:58 la Moscova.)

scroll to top