Închide

Ca la noi… “Golden Gate-ul” românesc este aproape de inaugurare, dar nu se va circula la capacitate

Avatar
Podul De La Braila

Foto: profit.ro

Timp de citire: 2 minute

Podul de la Brăila se apropie în sfârșit de inaugurare, însă doar pe o bucată, anunță Asociația Pro Infrastructura. Potrivit sursei citate, podul de la Brăila se apropie de o deschidere parțială a traficului, iar dacă nu apar alte surprize este posibil ca spre sfârșitul lunii iulie să se circule între între Calea Galați/DJ221B de pe malul brăilean și DN22 Smârdan/Măcin de pe cel tulcean.

Podul de peste Dunăre va fi cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa.

Momentan se așterne asfaltul pe podul suspendat și s-a început și instalarea parapetelor de protecție. Urmează semnalizarea (marcaje și indicatoare) și testele dinamice.

Mai este de lucru și la drumurile de legătură, mai ales pe brațul lung spre Jijila, mai scrie Asociația Pro Infrastructura într-o postare pe Facebook. Tronsonul Calea Galați-DN2B Centura Brăila întârzie, întrucât constructorul și CNAIR nu s-au înțeles cine să mute stâlpii catenarei liniei de cale ferată Brăila-Galați, iar aceast pasaj va fi gata la toamnă, cel mai devreme. Tot atunci ar trebui să fie inaugurată și conexiunea lungă dintre pod și DN22 lângă Jijila, mai scrie asociația.

Traversat cu mașina în 2 minute

În urmă cu câteva zile, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu a postat un clip video pe Facebook în care traversează podul Galați/Brăila – Tulcea, cu mașina, în aproximativ două minute, la o viteză de 50 km/oră, anunța Digi 24.

Scrioșteanu mai scria săptămâna trecut că a fost finalizată turnarea celui de al doilea strat de asfalt pe pod, pe sensul de mers către Tulcea, a fost finalizată asfaltarea sensului giratoriu de la Km 1+180 Baldovinești, pe malul brăilean, a fost început turnarea stratului de uzură pe primul tronson al drumurilor de legătură, a început montarea parapetului de protecție pe sensul de mers către Tulcea, a început vopsirea cablurilor principale de susținere a podului cu vopsea anticorozivă și a început asfaltarea sensului giratoriul de legătură cu Drumul Expres Brăila-Galați.

Săptămâna asta urmau să înceapă turnarea primului strat de asfalt pe pod pe sensul de circulație Tulcea – Galați și să continue lucrările la drumurile de legătură. Trebuia finalizat în 2022 Podul va avea, la final, doi kilometri lungime și înălțimea pilonilor va fi de aproape 200 de metri. Lucrările la acest obiectiv au început în primăvara anului 2019, iar investiția este de aproximativ 500 milioane euro. Contractul a fost semnat în 19.01.2018 cu o perioadă de proiectare de 12 luni și 36 de execuție. Podul de la Brăila trebuia finalizat în 2022. Podul de peste Dunăre va fi cel mai mare pod suspendat din România și al treilea din Europa..

scroll to top