Închide

Câinii Corgi, foarte căutați după decesul reginei Elisabeta a II-a. Prețurile de vânzare au atins noi recorduri

Avatar
pembroke welsh corgi, dog, halloween

Fotografie de ozsvathcsilla pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

În regatul Unit, câinii Corgi, preferații reginei Elisabeta a II-a, au înregistrat creșteri de prețuri record după decesul acesteia, care a deţinut 30 de exemplare din această rasă de-a lungul vieţii sale, informează Știrile TVR, care citează AFP.

“Preţurile cerute de crescătorii de Corgi înregistraţi au atins astăzi un nou vârf”, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al Pets4Homes, un site dedicat vânzării de animale de companie în Regatul Unit.

Preţul mediu “s-a dublat” în ultimele trei zile, potrivit aceleiaşi surse. “În cele mai recente anunţuri de mică publicitate, preţurile pentru anumiţi câini Corgi au depăşit pentru prima dată pragul de 2.500 de lire sterline” (2.780 de euro).

Site-ul menţionat înregistrează “un număr de căutări zilnice despre Corgi de 10 ori mai mare decât în aceeaşi perioadă a săptămânii trecute”, a precizat acelaşi purtător de cuvânt.

Acest fenomen reprezintă o creştere – a cererii şi a preţurilor – care a depăşit creşterea înregistrată în prima perioadă de lockdown a pandemiei de coronavirus, ce a reprezentat vârful vânzărilor de animale domestice.

Fosta suverană a crescut generaţii de Corgi, cu o preferinţă pentru rasa Pembroke.

Regina Elisabeta a II-a a primit primul ei câine Corgi, Susan, cu ocazia celei de-a 18-a aniversări a sa, în 1944. Popularitatea rasei a crescut atunci cu 56%, a anunţat Kennel Club, cea mai mare organizaţie britanică dedicată sănătăţii şi dresajului câinilor.

La moartea sa pe 8 septembrie, regina Elisabeta a II-a avea încă doi câini Corgi, Muick şi Sandy, care au participat în maniera lor la funeraliile regale. Pe peluza Castelului Windsor, ei au aşteptat, însoţiţi de două gărzi de corp, sosirea cortegiului funerar plecat din Londra pe aleea Long Walk din faţa castelului, în ziua în care fosta suverană a fost înmormântată, pe 19 septembrie.

 

scroll to top