Închide

Campionii olimpici de la Paris, recompensați și de către World Athletics. Cât valorează premiul acordat?

Avatar
olympiad, winners stairs, olympia

Fotografie de kalhh pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

World Athletics a anunţat miercuri că va deveni prima federaţie sportivă internaţională care va acorda premii în bani la Jocurile Olimpice, urmând să-i recompenseze pe campionii de la Paris-2024 cu câte un cec în valoare de 50.000 de dolari, informează EFE.

Entitatea prezidată de britanicul Sebastian Coe va rezerva în acest scop 2,4 milioane de dolari din cota primită din partea Comitetul Internaţional Olimpic (CIO), o dată la patru ani.

Potrivit TVR INFO, această sumă va fi folosită pentru a recompensa cu 50.000 de dolari sportivii care câştigă o medalie de aur în fiecare dintre cele 48 de probe atletice de la Paris.

Iniţiativa World Athletics include, de asemenea, un angajament ferm de a extinde premiile în bani şi pentru câştigătorii medaliilor olimpice de argint şi bronz la Jocurile Olimpice de la Los Angeles (SUA) din anul 2028.

„Introducerea premiilor în bani pentru medaliaţii olimpici cu aur este un moment esenţial pentru atletismul mondial şi pentru acest sport în ansamblu, subliniind angajamentul nostru de a responsabiliza sportivii şi de a recunoaşte rolul vital pe care îl joacă în succesul Jocurilor Olimpice”, a afirmat Sebastian Coe după anunţarea acestei măsuri.

scroll to top