Închide

TikTok are în plan lansarea unei aplicații care să concureze Instagram, ca răspuns la amenințarea cu interzicerea în SUA

Avatar
Instagram Tiktok Logo Phone 5451

foto: bloguldecartier.com

Timp de citire: < 1 minut

TikTok intenționează să lanseze o aplicație de partajare a fotografiilor, chiar dacă rivalul său este Instagram. În prezent, compania lucrează la un „spațiu dedicat” pentru imagini și text”.

Mai mulți utilizatori au fost informați că fotografiile pe care le postează vor fi partajate într-o nouă aplicație „TikTok Notes”, dacă nu optează pentru asta.

„Fenomenul de copiere este galopant pe toate platformele de social media”, a declarat Mike Proulx, director de cercetare la firma de analiză Forrester, potrivit BBC.

„TikTok Notes”, o aplicație rivală Instagramului

Proulx a mai spus că unele companii care „copiază” anumite funcții pot avea un succes formidabil, dând ca exemplu în care Instagram a copiat Snapchat cu funcția sa de „Stories”.

Potrivit B1TV.ro, designul aplicației Notes nu este încă finalizat, iar TikTok nu a oferit o dată la care aplicația va fi lansată.

Pe „TikTok Notes”, utilizatorii vor putea să încarce și să partajeze fotografii, care sunt în prezent o caracteristică a TikTok, permițând și postarea unor serii de imagini cu sunete și filter.

„Lansarea Notes ca o aplicație separată ar fi o abatere de strategie pentru TikTok, care a încorporat anterior noi caracteristici direct în aplicația principală, dar are sens având în vedere actuala reglementare și control al consumatorilor”, a declarat Jasmine Enberg, analist principal de social media la Insider Intelligence.

„Au mai rămas puține locuri în care nu are un bastion, iar schimbul de fotografii este unul dintre ele”, a adăugat ea.

scroll to top