Închide

Care sunt cele mai apreciate vinuri italienești în SUA? Sondaj realizat pe 45.000 de restaurante!

Avatar
bistro, wine, romantic

Fotografie de Timbigger pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Pinot Grigio, Prosecco și Brunello sunt în fruntea listei celor mai bine vândute vinuri italiene în industria HoReCa din Statele Unite ale Americii, conform unui sondaj realizat de wine2wine în zeci de mii de restaurante de peste ocean.

Pe tărâmul vinurilor italiene din Statele Unite, Pinot Gri și Prosecco domnesc suprem, urmate îndeaproape de vinurile roșii apreciate precum Brunello di Montalcino, Barolo, Chianti Classico și Amarone. Aceste vinuri conduc grupul în topul celor 150 de vinuri italiene favorizate de restaurantele din SUA, potrivit unui sondaj realizat de wine2wine și citat de ItalianFood.net.

Sondajul a extras informații dintr-un eșantion vast de 45.000 de restaurante din întreaga SUA și va fi prezentat în detaliu la viitorul forum de afaceri Wine2wine de la Verona, în 13 și 14 noiembrie. 

Pinot Gri-ul italian a păstrat afecțiunea consumatorilor americani, făcându-l sortimentul preferat de vinuri italiene, fie pe rafturile supermarketurilor, fie pe listele de vinuri ale restaurantelor, cu 20 de etichete diferite.

Prosecco urmează îndeaproape cu 19 etichete, în timp ce vinurile roșii renumite precum Brunello di Montalcino (17 etichete), Chianti Classico (10 etichete) și Amarone (8 etichete) completează primele poziții.

Toscana, Veneto și Piemont, în topul regiunilor viticole

Dintre cele mai răspândite 150 de etichete, 91 sunt vinuri roșii, 31 sunt vinuri albe și 28 sunt vinuri spumante.

Principala regiune italiană în ceea ce privește reprezentarea este Toscana, cu 56 de vinuri, urmată de Veneto (43) și Piemont (32 de etichete).

Trio-ul de cele mai bine vândute vinuri au etichete de preț sub 60 USD (aproximativ 55 EUR) pe sticlă.

Dintre cele 150 de etichete alese, 58 de etichete depășesc 100 USD, în timp ce 92 au prețuri sub acest prag.

Prețul mediu al celor mai populare vinuri italiene din restaurantele din SUA este de 148 USD (aproximativ 136 EUR).

Cele mai scumpe vinuri italiene din SUA

Sondajul dezvăluie, de asemenea, primele cinci cele mai scumpe vinuri italiene din restaurantele din SUA.

În fruntea taxei este Barolo Riserva Monfortino de Giacomo Conterno, cu un preț piperat de 1.803 USD. Pe al doilea loc se află un alt vin italian emblematic, Brunello di Montalcino de la Tenuta Il Greppo di Biondi Santi, la prețul de 1.213 USD. Pe podiumul de elită se alătură Masseto Toscana IGT de la Tenuta dell’Ornellaia, la 851 USD.

Ultimele două poziții în top cinci-ul italian de pe piața americană este Amarone della Valpolicella de Romano Dal Forno la 787 USD și Solaia Toscana IGT de Antinori la 570 USD.

scroll to top