Închide

Casa germană de modă Hugo Boss își reduce dependența de Asia. Unde deschide o fabrică?

Avatar
Hugo Boss Fabrica

Foto: FT.com

Timp de citire: 2 minute

Celebra casă germană de modă Hugo Boss își extinde capacitatea de producție mai aproape de baza sa de origine din Europa pentru a-și reduce dependența de Asia de Sud-Est. Criza logistică globală a perturbat grav și lanțul de aprovizionare al lui Hugo Boss, scrie Financial Times.

Criza a adus companiei „provocări incredibile”, cum ar fi lipsuri, întârzieri și costuri de transport mai mari, potrivit CEO-ului Daniel Grieder. Compania germană a început deja să-și extindă fabrica din Izmir, Turcia, ca răspuns la această criză logistică. Hugo Boss vrea să recruteze în jur de o mie de muncitori suplimentari, ceea ce ar crește forța de muncă cu o treime. Fabrica din Izmir, care datează din 1999, este deja cel mai mare loc de producție al lui Hugo Boss și a fost întotdeauna folosită în principal pentru îmbrăcăminte formală.

Compania mai are sedii în Germania, Polonia și Italia, care, împreună cu Turcia, reprezintă aproximativ o cincime din producția de îmbrăcăminte. Alte 30% din hainele sale provin de la furnizori din sau din apropierea Europei. Potrivit celor de la Hugo Boss, această proporție va crește și mai mult în următorii ani.

Mai aproape de consumatorul final

Prin relocarea producției, Grieder vrea să devină mai puțin dependent de Asia de Sud-Est.

„Strategia noastră viitoare este să producem și mai multe articole de îmbrăcăminte aproape de acele piețe unde vor fi vândute”, a spus el.

În ultimul an, compania de modă a reorganizat deja producția la Izmir, producând pulovere, îmbrăcăminte pentru femei și alte articole de îmbrăcăminte. Grieder a spus că a avea propria fabrică aproape de Europa ar fi fost „un avantaj competitiv masiv” în ultimele luni.

Compania intenționează, de asemenea, să mute o parte din producția sa în „fabrici de oraș” din țările vestice și va începe să încerce producția finală de blugi și denim într-o fabrică mică din Los Angeles în primul trimestru al anului 2022.

scroll to top