Închide

Cască de protecție obligatorie pentru trotinete electrice și reducerea vitezei maxime permise (proiect)

Avatar
Bolt Trotinete Electrice

Trotinetele electrice Bolt. Foto: blog.bolt.eu.

Timp de citire: < 1 minut

Casca de protecție ar putea deveni obligatorie pentru persoanele care se deplasează cu trotinete electrice. Iar viteza maximă permisă ar urma să fie de numai 15 km pe oră. Sunt propuneri făcute de parlamentari, pe fondul creşterii numărului de accidente în care sunt implicați utilizatorii trotinetelor, anunță TVR.

Echipamentul de protecție, inclusiv purtarea unei căști omologate, poate face diferența între viață și moarte pentru utilizatorii trotinetelor electrice, în cazul unui accident, susțin parlamentarii care vor să impună reguli noi pentru cei care folosesc astfel de mijloace de transport.

Cei vizați de schimbarea regulilor au păreri împărțite.

Parlamentarii cer și reducerea vitezei de circulație de la 25 la 15 km pe oră pentru trotinetele electrice, tot pentru a preveni accidentele.

Bogdan Oproiu, comisar șef Direcția Rutieră:

“În primele 10 luni ale anului curent, pe drumurile publice din România, s-au produs 141 de accidente grave, soldate cu 7 persoane decedate și 135 de răniți grav, accidente produse pe fondul nerespectării normelor rutiere de către trotinetiști.”

Un rol preventiv l-ar avea și controalele mai dese, consideră aleșii, dar propunerea ar fi greu de pus în practică, susțin polițiștii.

“Avem 20.000 de polițiști acum lipsă din sistem. Controle suplimentare nu are cine să facă. Dacă legiferează, ar trebui să se gândească și cu cine facem aceste controale.”

Propunerile privind circulația pe drumurile publice sunt dezbătute în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților.

scroll to top