Închide

Ce aduce Iepurașul la Mega Image? Lipsă gravă de personal, iar prea-puținii angajați, nesimțiți și insolenți

Avatar
Mega Image Brancusi Cluj Napoca Supermarket Copyright Foto Contactati Www.afaceri.news

Magazinul Mega Image Brâncuși 1 din Cluj-Napoca. Copyright foto: contactati www.AFACERI.news

Timp de citire: 3 minute

Scenă greu de descris în cuvinte la un magazin Mega Image din Cluj-Napoca. Aglomerația de dinaintea sărbătorilor pascale a întins nervii clienților la maxim, pe fondul ignoranței retailerului de a asigura numărul corect de angajați pentru o zi care se anunța oricum aglomerată.

În jurul prânzului, când oameni de toate vârstele au luat cu asalt magazinele alimentare pentru ultimele cumpărături înaintea marelui praznic creștin, prea-puținii angajați Mega Image, parcă surprinși de afluxul de clienți, și-au dat în petec în cel mai josnic mod cu putință.

“Cealaltă casă nu e logată, e blocată”

Lucrurile s-au precipitat când un domn încărcat cu baxuri de apă și un coș plin de alimente a cerut politicos, din rândul de 7-8 persoane, singurei casierițe active, să mai cheme o colegă. Răspunsul a fost unul sec:

“Nu e logată cealaltă casă de marcat!”.

“Păi să vină colega din spate care mânca relaxată portocale”, a continuat domnul respectiv, “să logheze casa”.

“Nu se poate, e blocată și nu avem personal, sunt doar eu pe case”,

a venit refuzul casieriței.

Cu un așa răspuns, lucrurile s-au precipitat și oamenii au început să vocifereze, conștienți că vor sta minim jumătate de oră în condițiile în care toți clienții erau cu cumpărături numeroase. Iar doamna de la singura casă deschisă era evident că nu poate face față afluxului de clienți.

Probabil auzind vuietul de la case și solicitarea oamenilor care cereau insistent să vină un șef, în cele din urmă apare și… “șefa”.

“Haideți, doamnă, mai repede, că v-am auzit cum spuneați în spate mâncând portocale “Lasă-i să aștepte!” Și nu cred că vorbeați singură…”, a continuat un client nemulțumit.

“Mai sunt și alte magazine deschise!”

Dar răspunsul șefei de tură, ocupată cu portocalele, a declanșat furia clienților:

“Nu că convine, mai sunt și alte magazine deschise!”,

a răspuns aceasta într-un act de o obrăznicie rară. Asta în timp ce loga a doua casă de marcat, care, surpriză!, s-a deblocat instantaneu.

Oamenii și-au pierdut cumpătul la o așa reacție a unei șefe de tură și au făcut-o cu ou și cu oțet pe impertinenta angajată. Care, nelăsând nicio clipă tonul ofuscat jos, a răspuns pe același ton nesimțit că de fapt ea nu mânca, ci “spăla portocalele în spate” (!).

Să înțelegeți: când coada era la jumătatea magazinului, doamna spunea că spăla portocale în spate, deși un client era foarte sigur că o văzuse mâncând portocale… Un detaliu, nu?
Aceasta e atitudinea angajatului Mega Image față de clientul de pe urma căruia își primește salariul.

Angajații Mega Image, varză à la Cluj

Suntem curioși care este reacția conducerii Mega Image, căreia îi vom trimite acest material luat la cald de un colaborator al AFACERI.news din Cluj-Napoca.

Este incredibil cum sfidarea angajaților și disprețul față de semeni, dar și față de propriul loc de muncă până la urmă, pune într-o lumină proastă activitatea unui întreg retailer. Degeaba respectiva companie deschide magazin după magazin la Cluj-Napoca atâta timp cât problemele cu salariații sunt binecunoscute. Acest fapt se va reliefa, suntem siguri, și în vânzări.

Iar despre legumele absolut de neatins de la ora scrierii materialului, vom reveni cu un material în zilele următoare. Nici măcar doi ardei nu a putut alege colegul nostru din mormanul de putreziciuni aflate la raft. Să punem și asta tot pe seama afluenței de clienți din pre-ziua Paștelui? Au stat la cozi uriașe pentru a cumpăra toate legumele proaspete din magazin? Ceva nu se leagă… Așa că ajungem iar la delăsarea angajatului Mega Image și lipsa de control a superiorilor.

Întrebări necesare

Redacția AFACERI.news așteaptă răspunsurile Mega Image la următoarele întrebări care se cuvin în urma scandalului dintre angajați și clienții de la Cluj-Napoca:

  • Pe ce criterii sunt selectați angajații cu funcții de conducere?
  • Există cursuri de client management cu angajații sau cel puțin cu șefii de ture sau de magazin?
  • Au fost informați angajații Mega Image de către conducere că salariile lor depind de volumul vânzărilor și implicit de atitudinea față de client?
  • Este Mega Image la zi cu testarea psihologică anuală obligatorie a personalului de conducere?
  • Care sunt măsurile luate împotriva șefei de ture de la magazinul deschis pe str. Constantin Brâncuși nr.73 (cunoscut ca Brâncuși 1) și a sfidării de care a dat dovadă la adresa clienților dispuși să lașe sume consistente de bani în conturile Mega Image?
  • Cum explică retailerul atitudinea angajatei și răspunsul dânsei: “Mai sunt și alte magazine deschise!”?
Așteptăm cu interes reacția Mega Image pentru a ne putea explica ceea ce pare acum inexplicabil: nesimțirea unor angajați plictisiți și frustrați că sunt nevoiți să lucreze până la 8 seara în pre-ziua Paștilor. Și gustul amar pe care îl lasă clienților care le trec pragul.
scroll to top