Închide

CEO-ul grecilor de la OTE anunță posibila vânzare a Telekom România: ”Luăm în calcul toate posibilitățile”

Avatar
Telekom Romania

Sursa foto: Telekom România / Facebook.

Timp de citire: 2 minute

În cadrul Adunării Generale a Acționarilor operatorului grec de telecomunicații OTE, care deține pe piața din România rețeaua Telekom, CEO-ul companiei, Michalis Chamaz, a vorbit despre posibilitatea implementării unor scenarii de vânzare a Telekom România, afirmând că ”toate posibilitățile sunt luate în considerare”, potrivit portalului economic grec Cryptonomist. Indiferent la ce concluzie se va ajunge, mai este încă mult de lucru pentru ca o vânzare să se poată realiza, a mai adăugat el.

”Obiectivul principal este să ne asigurăm că subsidiara din România evoluează bine și rămâne sănătoasă din punct de vedere financiar, iar dacă va apărea prețul potrivit, o vom vinde, însă mai e nevoie de mult de lucru”, a spus Chamaz.

Potrivit datelor din primul trimestru al acestui an, veniturile Telekom România au scăzut cu 12%, până la 69 milioane de euro, iar indicatorul EBITDA ajustat (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere și amortizare) a fost de 3,5 milioane de euro, în scădere cu 8,2 milioane EUR.

În plus, în cadrul Adunării Generale, șeful OTE a făcut o referire specială la concurență și la creșterea prețurilor pe piața-mamă, cea grecească. În mod special, a menționat că în materie de concurență, aceasta s-a întețit foarte mult, însă compania rămâne angajată în planul său de investiții, cu scopul final de a rămâne cel mai mare furnizor de servicii de telecomunicații din Grecia.

Referindu-se la majorările de tarife, el a reiterat că nu vor exista creșteri, subliniind însă că, în general, un război al prețurilor nu favorizează piața, ci doar încetinește dezvoltarea acesteia și implementarea unor planuri îndrăznețe și inovative.

”Investițiile noastre sunt o condiție prealabilă pentru a ne asigura dezvoltarea viitoare și pentru ne pune în practică viziunea de business, aceea de a fi furnizorul principal de servicii digitale în Grecia, cu accent pe dezvoltarea durabilă”, a mai adăugat Chamaz.

scroll to top