Închide

”Cererea este enormă!” | Deutsche Bahn a vândut deja un sfert de milion de bilete cu tarif unic de 49 €‎

Avatar
metro, train, public

Fotografie de valentin_b90 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Chiar din primele zile după ce au început vânzările, operatorul căilor ferate germane, compania Deutsche Bahn, a înregistrat o cerere uriașă pentru abonamentele cu tarif unic de 49 de euro, pentru transportul public local și regional, anunță publicația economică Handelsblatt.

”Cererea este enormă. În primele trei zile de pre-vânzări, au fost cumpărate 250.000 de bilete doar de la Deutsche Bahn”, spune directoarea regională Evelyn Palla într-un interviu acordat săptămânalului Bild am Sonntag.

Pre-vânzările așa-numitului ”Deutschlandticket”, care va fi valabil începând de la 1 mai, a început lunea trecută. Acesta poate fi achiziționat de la toate companiile și asociațiile regionale de transport din Germania.

Noul Deutschlandticket permite posesorilor să facă orice călătorii la nivel național cu autobuzele și trenurile transportatorilor publici locali și regionali. Este disponibil doar ca abonament lunar și este emis sub forma unui card cu cip sau a unui bilet electronic, disponibil și pe telefonul mobil.

Biletele tipărite pe hârtie vor fi disponibile și ele, temporar, până la sfârșitul anului, dar trebuie să poată fi controlate digital. Această soluție tradițională a fost introdusă pentru asociațiile de transport care mai au nevoie de ceva timp pentru digitalizare.

Abonamentul are scopul de a face transportul public regional și local mai atractiv și mai accesibil pentru toată populația.

Vara trecută, Germania a făcut prima pagină a ziarelor europene prin reducerea drastică a prețului transportului public local, introducând tariful unic de 9 euro pe lună, în încercarea de a reduce inflația. Deși ideea a înregistrat un mare succes, ducând la o creștere a utilizării autobuzelor și trenurilor, a stârnit și critici, din cauza supraaglomerării pe care a produs-o.

scroll to top