Închide

China reușește să își protejeze economia afectată de încetinirea pieţii interne prin exporturi

Avatar
china, china map, map

Fotografie de Dsndrn-Videolar pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Exporturile Chinei au încetinit în octombrie dar au depăşit totuşi estimările, susţinute de cererea globală în expansiune înaintea sezonului de vacanţă de iarnă, de o atenuare a crizei energetice şi de o îmbunătăţire a condiţiilor din lanţurile de aprovizionare, protejând economia afectată de încetinirea pieţii interne, transmite Reuters.

Cu toate acestea, importurile au ratat aşteptările analiştilor, indicând probabil slăbiciunea generală a cererii interne.

Livrările la export au crescut cu 27,1% în octombrie faţă de un an anterior, fiind mai lente decât avansul de 28,1% din septembrie, potrivit News.ro

Analiştii intervievaţi de Reuters au estimat că creşterea va încetini la 24,5%.

Zhiwei Zhang, economist-şef la Pinpoint Asset Management, a declarat că exporturile puternice vor contribui la atenuarea slăbiciunii economiei interne şi vor oferi guvernului mai mult spaţiu de manevră în politica economică.

”Guvernul îşi poate permite să aştepte până la sfârşitul anului pentru a relaxa politicile monetare şi fiscale, acum că exporturile oferă un tampon pentru a atenua încetinirea economică”, a spus el.

scroll to top