Închide

Cîțu, către bugetari: Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba! Altfel, plecați cu toții acasă!

Avatar

Foto: Facebook / Florin Cîțu

Timp de citire: < 1 minut

Premierul României, Florin Cîțu, a transmis vineri un mesaj răspicat despre situația dramatică privind incendiul de la „Matei Balș”, direct de la Palatul Victoria.

“Metehnele sistemului de sănătate din România și-au făcut simțită prezența și astăzi. Deși au fost alocate resurse importante acestui sector, doar anul trecut au fost alocate aproape 65 miliarde de lei, 6,1% din PIB, doar o foarte mică parte din acești bani a fost alocată investițiilor. Este momentul pentru toată lumea să înțelegem că nu putem să mergem așa mai departe. Nu putem să cheltuim 90-95% din resurse doar pe salarii și sporuri, este nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiții pentru a evita astfel de tragedii în viitor.”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul le-a transmis un mesaj foarte clar celor din sectorul public.

„Pe lângă ancheta penală, există și o echipă complexă pe care am constituit-o cu Corpul de control de la ministerul Sănătății care va prezenta un raport. Avem un raport preliminar, dar aștept concluziile finale și să avem și pașii pentru perioada următoare”, a mai spus Florin Cîțu.

Premierul a avut cea mai fermă reacție venită din partea unui oficial:

„S-a întâmplat anul trecut și se pare că nu am învățat nimic din acea experiență, s-a întâmplat astăzi din nou. Așa nu mai merge. Angajaților din Administrație, din Ministerul Sănătății, din Inspecțiile Județene de Sănătate, din Inspecțiile de control ale MS, le spun: Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba. Altfel, plecați cu toții acasă!”, a adăugat premierul.

scroll to top