Închide

Popularele Instagram Stories, reinventate pentru platformele PC și Mac

Avatar
instagram, social media, web pages

Fotografie de PhotoMIX-Company pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Instagram reimaginează secțiunea Stories urmând un nou concept de design, încercând să folosească mai bine spațiul disponibil pe ecranul sistemelor laptop și PC, scrie go4it.ro.

Dacă până acum abordarea folosită lăsa mult spațiu nefolosit, pe fundal negru pentru a nu distrage atenția de la imaginile pe care le urmărești, de acum spațiul rămas va fi folosit pentru afișarea unor miniaturi reprezentând conturile de Instagram pe care le urmărești.

Noul carusel multi-story va fi activat în curând, cu o actualizare aplicată serverelor Instagram.

Designul este conceput pentru a permite utilizatorilor să vadă în mod liniar, atât postările urmărite deja cât și Stories-urile rămase de vizionat. Noua formulă de afișare se adaptează automat la dimensiunea ecranului folosit, Instragram devenind astfel mai prietenos și cu utilizatorii care nu se conectează de pe smartphone.

Interfața conține butoane play/pause care-ți permit să te oprești la o imagine sau clip video care ți se pare interesant, dar și un buton Mute prin care poți opri redarea sunetului.

Ca și până acum, versiunea „oficială” a interfeței Stories nu permite salvarea pozelor sau clipurile video încărcate de utilizatorii Instagram pe care îi urmărești. De altfel, această practică este interzisă în mod explicit de regulile de utilizare trasate de Facebook.

Acestea fiind spuse, cei care preferă interfața Instagram pentru mobil o pot activa pe PC apelând la numeroasele extensii pentru web browser. „Flexibilitatea” oferită merge însă și mai departe, dezvoltatorii acestora întrecându-se în a livra funcționalități care nu respectă întocmai limitele oficiale, cum ar fi salvarea pozelor pentru uz offline și chiar descărcarea integrală a conținutului încărcat pe conturile Instagram.

scroll to top