Închide

Claudio Descalzi, Eni: Europa are nevoie de un plan de securitate energetică pe termen lung

Avatar
Gazele Naturale Ne Ard

Foto: justenergy.com

Timp de citire: < 1 minut

Creşterea preţurilor gazelor înaintea iernii este o dovadă că Uniunea Europeană are nevoie de un plan de securitate energetică pe termen lung, a declarat directorul general al grupului energetic italian Eni, Claudio Descalzi, publicaţiei La Repubblica, scrie Reuters.

Descalzi a subliniat că UE importă aproape toate gazele naturale şi cea mai mare parte a petrolului de care are nevoie, fiind dependentă de livrările străine.

”Europa are nevoie de ceea ce nu are astăzi, un plan energetic structurat şi pe termen lung”, a spus Descalzi într-un interviu publicat sâmbătă.

În privinţa achiziţiilor de gaze, Descalzi nu crede că vor fi probleme, dar consideră că vor costa mai mult. Eni are contracte strategice pe termen lung pentru aprovizionarea cu gaze, cu o serie de ţări producătoate, inclusiv cu Rusia.

Gospodăriile din Europa vor plăti facturi mult mai mari pentru energie, din cauza creşterii preţurilor angro pentru electricitate şi gaze, iar grupurile de protecţie a consumatorilor au avertizat că cei mai vulnerabili s-ar putea confrunta cu lipsa carburanţilor.

Spania a cerut Comisiei Europene să creeze recomandări pentru a ajuta ţările membre să reacţioneze consecvent la creşterea preţurilor energiei fără să încalce regulile UE. Premierul italian Mario Draghi a declarat în această săptămână că Europa are nevoie să ia măsuri pentru a-şi diversifica furnizorii de energie şi să îşi întărească puterea de negociere pentru a ajuta la încetinirea creşterii preţurilor electricităţii şi gazelor.

Eni  este o companie italiană multinaţională cu sediul la Roma. Considerată una dintre cele mai mari şapte companii petroliere din lume, Eni desfăşoară operaţiuni în 66 de ţări, iar în 2020 a înregistrat venituri de 44 de miliarde de euro.

scroll to top