Închide

Code Crafters, compania de tehnologie a Grupului Banca Transilvania, ia avânt și își continuă expansiunea

Avatar
Leontin Toderici Bt

Leontin Toderici, Director General Adjunct Operațiuni, Banca Transilvania. Sursa foto: Banca Transilvania.

Timp de citire: 2 minute

Code Crafters, compania de tehnologie a Grupului Financiar Banca Transilvania, continuă să își extindă capacitatea de livrare a soluțiilor folosite în industria bancară, atât prin creșterea echipei, cât și prin diversificarea tehnologiilor folosite, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Grupul Banca Transilvania a anunțat în martie 2022 lansarea propriei companii de tehnologie, ca parte a strategiei de a produce in-house soluțiile tech de care are nevoie. Numărul de angajați a ajuns la 80, investițiile de până acum susținând recrutarea și specializarea angajaților. Code Crafters are în echipă inclusiv consultanți SAP pentru proiecte de implementare, personalizare și mentenanță.

Investițiile s-au îndreptat, de asemenea, spre tehnologiile folosite pentru dezvoltarea soluțiilor IT, și anume: .Net 7, Angular, React, Java, FlowX, Openshift, Docker, MSSQL, Oracle, ELK, Grafana, SpecFlow și Playwright. Compania de tehnologie a contribuit până acum la dezvoltarea de aplicații interne BT care gestionează activitățile de bancassurance, popriri, administrarea cardurilor de masă, precum și supervizarea datelor clienților. Aportul Code Crafters constă inclusiv în componente middleware pentru originarea de produse financiare prin canale digitale.

”Investițiile BT în Code Crafters sunt încă o dovadă a focusului pe tehnologie. Am reușit să construim compania într-o piață în care oamenii sunt cea mai importantă resursă și nu ne oprim aici. În banking, tehnologia și echipele sunt un factor diferențiator”, afirmă Leontin Toderici, Director General Adjunct Operațiuni, Banca Transilvania, și membru în Consiliul de Administrație Code Crafters.

Ca mod de organizare, Code Crafters funcționează sub umbrela Agile, abordare care permite o colaborare eficientă la nivel de echipă, crește vizibilitatea proiectelor și se aliniază cu cerințele de business ale Grupului Banca Transilvania. Compania folosește metodologia Scrum, livrarea proiectelor are loc în sprinturi, iar structura departamentelor este similară companiilor de profil, cu roluri precum Dev, QA automation, UI/UX Designer, Proxy Product Owner și Delivery Manager.

Code Crafters este în curs de certificare ISO 27001, standard principal al Sistemului de Management al Securității Informațiilor, recunoscut la nivel internațional. ISO 27001 pune la dispoziția companiilor instrumentele necesare pentru gestionarea securității informațiilor financiare și a celor de la clienți, precum și a datelor angajaților.

scroll to top