Închide

Colaborare între Google şi Apple pentru a limita urmărirea nedorită a persoanelor de către dispozitivele cu Bluetooth

Avatar
Google in Sunnyvale, CA, at West Java Drive.

Fotografie de Greg Bulla pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Google, divizie a grupului Alphabet, şi Apple au declarat marţi că lucrează împreună pentru a limita urmărirea nedorită a persoanelor de către dispozitivele cu Bluetooth, cum ar fi AirTag-urile utilizate pentru găsirea obiectelor pierdute, transmite Reuters.

Companiile împreună au prezentat un proiect cu specificaţii, care vor solicita tuturor dispozitivelor cu funcţie de urmărire a locaţiei Bluetooth să alerteze utilizatorii cu privire la orice urmărire neautorizată, atât pe dispozitivele iOS, cât şi pe cele Android.

Feedback-ul producătorilor de dispozitive, precum şi al diferitelor grupuri de securitate şi advocacy au fost integrate în specificaţii, au spus companiile, adăugând că au sprijin din partea unor companii precum Samsung Electronics şi companiei de electronice de larg consum Tile.

De la lansarea AirTags, experţii în confidenţialitate şi autorităţile au spus că unii oameni îl folosesc în scopuri criminale sau rău intenţionate.

AirTag-urile sunt destinate să fie introduse sau ataşate la chei, portofele, rucsacuri şi alte obiecte, astfel încât oamenii să le poată găsi atunci când sunt pierdute.

În efortul de a spori confidenţialitatea, Apple a lansat în 2021 o aplicaţie de detectare destintată Android, pentru a ajuta utilizatorii să scaneze AirTag-urile din apropiere sau alte dispozitive de urmărire a articolelor similare care ar putea călători cu ei fără ştirea lor.

La începutul anului 2020, Apple şi Google au mai spus că vor interzice utilizarea urmăririi locaţiei în aplicaţiile care folosesc un sistem de urmărire a contactelor menit să contribuie la încetinirea răspândirii coronavirusului.

scroll to top