Închide

Comerțul mondial, din nou în pericol: Unul dintre cele mai mari porturi din lume, închis

Avatar
business, cargo containers, crate

Fotografie de Pexels pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Un focar de Covid-19 a închis parțial unul dintre cele mai aglomerate porturi din lume, o problemă care s-ar putea adăuga la costul deja record al transportului de mărfuri din China, notează Bloomberg.

Portul Yantian din centrul de export și industrie din Shenzhen, din sudul Chinei, nu va accepta containere pentru export până duminică 30 mai, potrivit unei notificări publicate vineri pe Wechat. Șantierul de containere al portului a fost parțial închis de săptămâna trecută, după un focar de Covid-19 în rândul personalului portuar și în comunitatea mai largă, a informat presa de stat.

Perturbările vor continua în săptămâna viitoare, firma de transport maritim AP Moller-Maersk A / S raportând întârzieri în programele sale din cauza închiderii portului. Orice întârziere va pune probabil o presiune suplimentară asupra costurilor deja ridicate ale transportului de mărfuri din China, care au crescut datorită cererii record de export, lipsei de containere și altor factori.

Aceste costuri de expediere sunt doar unul dintre factorii care stimulează prețul exporturilor Chinei, care amenință să alimenteze inflația globală.

scroll to top