Închide

Comisia Europeană inițiază o campanie de comunicare pentru a-i convinge pe români să se vaccineze

Avatar
Campanie Comunicare Vaccinare 1 770x540

foto: Comisia Europeană

Timp de citire: 2 minute

Comisia Europeană va difuza timp de șapte săptămâni un spot de 40 de secunde pe posturile de radio și TV în România, în încercarea de a-i convinge pe oameni de importanța vaccinării.

Campania de comunicare privind vaccinarea debutează pe 14 decembrie și vine în sprijinul autorităților naționale în încercarea de combatere a pandemiei de COVID-19.

Potrivit news.ro, spotul TV conține mărturii ale unor oameni care au pierdut persoane dragi, din cauza pandemiei de COVID-19.

„Este urgent să reducem decalajele din UE în materie de vaccinare. Odată cu sosirea variantei Omicron, vaccinarea, inclusiv cu doza de rapel, este mai importantă ca niciodată.

În România, doar 39% din populație este în prezent vaccinată complet, iar ritmul vaccinării continuă să scadă. Lacunele în materie de vaccinare nu numai că sporesc riscurile de forme grave ale bolii, spitalizare și pierderi de vieți omenești, ci lasă loc și unor variante mai severe și mai transmisibile.

Acesta este un risc nu numai pentru România, ci și pentru UE în ansamblu.

Avem suficiente vaccinuri sigure și eficace pentru a vaccina complet, inclusiv cu doza de rapel, întreaga populație din UE, și trebuie să ne asigurăm că acestea sunt utilizate. Și să nu uităm: protejându-ne, îi protejăm și pe ceilalți – pe copiii, părinții și bunicii noștri”, a declarat Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate.

Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi:

,,Vaccinurile sunt instrumente puternice pentru combaterea pandemiei COVID-19. Țările europene în care ratele de vaccinare sunt ridicate reprezintă o dovadă în acest sens. Acolo infecțiile grave și decesele cauzate de virus s-au redus considerabil.

Prin acțiune comună, Uniunea Europeană a asigurat suficiente doze de vaccin pentru toți europenii, inclusiv cele necesare pentru rapel. Îi încurajez pe români să se vaccineze, pentru binele lor și al celor apropiați. Mai ales acum, înainte de sărbătorile de iarnă, prilej de întâlnire cu cei dragi, familie și prieteni”.

În plus, Comisia Europeană oferă informații ample cu privire la vaccinuri și vaccinare, de exemplu, pe platformele de comunicare socială, pentru a încuraja dezbaterea în cunoștință de cauză cu privire la rolul vaccinării în combaterea pandemiei.

Împreună cu agențiile specializate ale UE, cu Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor și cu Agenția Europeană pentru Medicamente, Comisia comunică și colaborează cu cetățenii, pentru a aborda reticența față de vaccinare și pentru a combate dezinformarea.

Până în prezent, în medie, 78% din adulții din UE sunt vaccinați. Există însă diferențe mari între ratele de vaccinare în statele membre ale UE. În România, 46,7% dintre adulți sunt vaccinați.

În UE, vaccinurile împotriva COVID-19 sunt aprobate şi introduse pe piaţă în urma unei evaluări foarte aprofundate a siguranţei şi eficacităţii lor, de către Agenţia Europeană pentru Medicamente. Uniunea Europeană are standarde foarte ridicate în ceea ce priveşte siguranţa medicamentelor, inclusiv siguranţa vaccinurilor – unele dintre cele mai ridicate standarde din lume, mai precizează comunicatul de presă al CE.

scroll to top