Închide

Compania care deține TikTok decide să investească masiv în realitate virtuală (VR)

Avatar
Pico Neo 3 Link

Foto: gmw3.com

Timp de citire: < 1 minut

ByteDance, compania care deține TikTok, este tot mai serioasă să intre în spațiul realității virtuale (VR), potrivit unui raport Protocol, citat de The Verge. O sursă apropiată situației a declarat pentru presă că ByteDance intenționează să investească „tone de bani” pentru a dezvolta conținut legat de VR. Se pare că o mare parte din investiția ByteDance este destinată angajărilor.

După cum a menționat Protocol.com, au apărut peste 40 de locuri de muncă pentru Pico, producătorul chinez de căști VR pe care ByteDance l-a achiziționat anul trecut. Cele mai multe anunțuri sunt pentru sucursalele Pico Studios de pe coasta de vest din California și Washington, pe poziții de șef strategie de joc VR sau manager de operațiuni de joc. Alte poziții deschise sugerează o concentrare sporită pe hardware-ul VR Pico, inclusiv un inginer optic și un inginer electronist de proiectare a sistemelor.

Protocol indică, de asemenea, că postul de director de vânzări scos la angajare ar fi un potențial indicator că Pico caută să-și stabilească o prezență în SUA. Fișa postului notează că candidații vor fi „responsabili pentru vânzările și marketingul produsului general Pico pe piața de consum din SUA”. Pico mai are multe de făcut, dar ByteDance are cu siguranță lățimea de bandă pentru a-i oferi impulsul de care are nevoie pentru a concura cu puținele căști standard oferite de Meta, HTC, Valve și PlayStation în SUA.

Setul de căști all-in-one, care este produsul de vârf al companiei, Pico Neo 3 Link (foto sus), a fost lansat în Europa în luna mai și costă 449 EUR (~472 USD).

scroll to top