Închide

Comportament agresiv în trafic? Amendă de aproape 10.000 de lei pe A10

Avatar
cars, traffic, road

Fotografie de Kollinger pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Un cetățean din Argeș a fost amendat cu aproape 10.000 de lei după ce a fost prins conducând agresiv pe A10, folosind repetat și nejustificat semnalele luminoase. De asemenea, a refuzat să le dea polițiștilor actele după ce a fost oprit, făcând gesturi obscene.

Un echipaj de poliție rutieră din Biroul Poliției Autostrăzi A1 Râmnicu Vâlcea – Deva a prins, vineri după-amiază, pe autostrada A10, un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebeș, al cărui șofer avea un comportament agresiv, în sensul că nu păstra distanța de siguranță față de autovehiculele care circulau în fața sa și folosea, în mod repetat și nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalți conducători auto să elibereze banda de circulație, informează IPJ Alba, potrivit Spotmedia.

„Ulterior acesta nu a respectat indicațiile polițiștilor, de a rămâne în autoturism și a pătruns în autospeciala de poliție, pentru a-și recupera permisul de conducere și documentele autoturismului, părăsind, la volanul autoturismului său, spațiul service. Față de acesta, a fost luată măsura sancționării contravenționale, în baza OUG nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, cu amendă în valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresivă, refuz de înmânare a actului de identitate la solicitarea polițistului, precum și pentru nerespectarea indicațiilor polițistului rutier, iar ca măsură complementară, i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

Totodată, față de bărbat, a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei, în baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publică, pentru împiedicarea organelor de poliție în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, pentru săvârșirea de acte și gesturi obscene și adresarea de expresii și cuvinte jignitoare, a adăugat sursa citată.

Va fi sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetări pentru ultraj și sustragerea sau distrugerea de înscrisuri.

scroll to top