Închide

Comportamentul rechinilor din Marea Roșie, obiect de studiu pentru Ministerul Mediului din Egipt

Avatar
shark, sea, ocean

Fotografie de PIRO4D pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Ministerul Mediului din Egipt a anunțat miercuri începerea unei faze pregătitoare de două zile pentru studierea comportamentului rechinilor de pe coastele egiptene ale Mării Roșii, pornind de la orașul Hurghada.

Studiul vizează trei tipuri de rechini, care sunt responsabili pentru toate atacurile din Marea Roșie în ultimii ani, potrivit statisticilor locale și internaționale, transmite TVR. Cercetarea va dura 18 luni și va fi supravegheată și de un expert internațional specializat în acest domeniu. Sunt prevăzute trei etape.

Potrivit ministerului, prima etapă este considerată preliminară și vizează colectarea datelor privind incidentele anterioare, analiza situației actuale și fabricarea de senzori. Lucrătorii din rezervațiile naturale vor fi, de asemenea, instruiți să instaleze acești senzori pentru a monitoriza comportamentul rechinilor.

În a doua etapă, senzorii vor fi instalați, iar acest lucru va necesita câteva luni pentru a monitoriza comportamentul diferitelor tipuri de rechini vizați, în timp ce a treia etapă include analiza datelor colectate de senzori în diferite perioade de timp.

Procedurile de instalare a senzorilor vor include determinarea tipului, mărimii și stării rechinului. În ceea ce privește siguranța rechinilor, ministerul Mediului din Egipt a transmis că măsura a fost luată ca parte a unui set de acțiuni, în coordonare cu guvernatorul Mării Roșii, pentru a reduce efectele pescuitului excesiv asupra echilibrului mediului și reapariția incidentelor de atacuri asupra oamenilor.

Atacurile rechinilor sunt rare în Marea Roșie Egipteană. Totuși, ele au început să îngrijoreze autoritățile. Cel mai cunoscut caz a fost atacul unui rechin la adresa unui turist rus, la începutul lunii iunie.

scroll to top