Închide

Contract pe fonduri europene pentru SF și PT al drumului expres Craiova-Târgu Jiu

Avatar
Drum Expres

Foto: t-times.ro

Timp de citire: < 1 minut

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat luni contractul pentru finanţarea din fonduri europene a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru Drumul Expres Craiova -Târgu Jiu.

“Am semnat astăzi contractul pentru finanţarea din fonduri europene a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic pentru Drumul Expres Craiova -Târgu Jiu. Valoare angajamentului din POIM (2014 -2020) este de 27,5 milioane de lei. Este un pas important pentru proiect deoarece arată decizia Comisiei Europene de a finanţa şi construcţia acestui drum de mare viteză”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Deputatul USR de Gorj Radu Miruță acuza în urmă cu două săptămâni guvernarea PSD-PNL că a eliminat drumul expres Tg. Jiu – Craiova din Planul Investițional 2020-2030, pentru care a fost semnat contractul pentru proiectarea „la cheie” în timpul mandatului lui Cătălin Drulă la Ministerul Transporturilor. Practic, pentru PSD și PNL, acest drumul nu este o prioritate și, în locul unui drum nou, în regim de autostradă, preferă lărgirea din loc în loc a drumului existent, acuza deputatul.

scroll to top