Închide

Coreenii au produs cel mai subțire cablu de rețea din lume. Cum va îmbunătăți accesul la internet?

Avatar
Ls Cable Cat6

Sursa foto: LS Cable & System.

Timp de citire: 2 minute

Compania sud-coreeană LS Cable & System, unul dintre cei mai mari producători de cabluri din lume, a anunțat luni lansarea unui cablu de rețea (local area network – LAN) ultra-subțire de 10 gigabyți pe secundă, potrivit ziarului sud-coreean The Korea Herald.

Noul sortiment de cablu – LAN Cat6a – are un diametru extern de doar 6 mm, ceea ce îl face cel mai subțire cablu de rețea din lume, susține compania producătoare. La aceste dimensiuni, acesta este cu aproximativ 20% mai subțire decât cabluri de rețea cele mai utilizate, care au un diametru mediu de 7,2 mm.

Cea mai recentă îmbunătățire a cablurilor de rețea din perspectiva diametrului vine pe fondul intensificării concurenței între companiile care conduc topurile industriei, în încercarea lor de a reduce dimensiunile cablurilor pentru a spori cantitatea datelor care pot fi transmise la un diametru cât mai mic.

În mod obișnuit, la cablarea sediilor de companii și instituții, se folosesc sute de cabluri de rețea, instalate în interiorul pereților și tavanelor clădirilor, pentru a asigura transmiterea de date. Ca atare, orice reducere a diametrului cablurilor permite instalarea mai multor cabluri în aceiași pereți, ceea ce sporește capacitatea de transmitere a datelor.

Utilizarea noului produs al celor de la LS Cable & System poate crește numărul de cabluri de rețea instalate în clădiri cu peste 20%, a transmis compania printr-un comunicat de presă, la lansarea LAN Cat6a.

În plus, compania a mai precizat că își va intensifica eforturile de marketing și vânzări în locațiile cu utilizare intensă a transmisiei de date, printre care centrele internaționale de date, instituții bancare, companii de valori mobiliare, fabrici de semiconductori, clădiri inteligente etc. Compania va miza, de asemenea, pe extinderea prezenței sale pe piața din Statele Unite ale Americii, care reprezintă peste 40% din piața globală a cablurilor de rețea.

”Odată cu lansarea acestui produs cu valoare adăugată ridicată, plănuim să facem eforturi și mai mari pentru a ne extinde prezența pe piața din SUA, care a reprezentat în mod tradițional o cotă semnificativă din vânzările noastre”, a declarat Lee Dong-wook, șeful departamentului de comunicare al companiei sud-coreene.

Piața americană a cunoscut în ultima perioadă o creștere rapidă, în condițiile în care marile companii de tehnologie au investit masiv în tehnologiile cloud, în metaverse și în sectorul ”big data”.

scroll to top