Închide

Cotațiile țițeiului, la maximele ultimilor 7 ani, după a şaptea creştere săptămânală la rând

Avatar
Industrial machine during golden hour

Fotografie de Pixabay pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Preţurile petrolului au urcat vineri la noi maxime ale ultimilor şapte ani şi au înregistrat o a şaptea creştere săptămânală consecutivă, pe fondul îngrijorărilor continue cu privire la întreruperile aprovizionării, a vremii reci din SUA şi a tulburărilor politice din statele care reprezintă marii producători mondiali, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Cotaţia ţiţeiului Brent a crescut cu 2,25 dolari, sau cu 2,5%, până la 93,36 dolari pe baril, după ce a atins în timpul tranzacţiilor cel mai ridicat nivel din octombrie 2014, de 93,70 dolari.

Preţul ţiţeiului american West Texas Intermediate a crescut cu 2,59 dolari, sau cu 2,9%, la 92,86 dolari pe baril. Cotaţia petrolului WTI a atins un maxim al sesiunii de 93,17 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din septembrie 2014.

Ambele benchmark-uri au consemnat al şaptelea câştig săptămânal consecutiv, petrolul Brent cu un avans de 3,5%, iar petrolul WTI de 6,7%.

Creşterea pieţei s-a accelerat în ultimele două zile, pe măsură ce cumpărătorii investesc în contracte de ţiţei din cauza aşteptărilor că furnizorii mondiali vor continua să aibă dificultăţi să satisfacă cererea.

În SUA, cifrele privind locurile de muncă din SUA au fost surprinzător de puternice în ianuarie, în ciuda prezenţei variantei Omicron a coronavirusului.

În acest an, preţul ţiţeiului american a crescut cu aproape 24%, iar cel al petrolului Brent cu 20%.

Preţurile ţiţeiului vor depăşi probabil 100 de dolari pe baril din cauza cererii globale puternice, au declarat analiştii în această săptămână.

scroll to top