Închide

Covid-19 nu mai conduce topul motivelor de îngrijorare ale companiilor de asigurări. Ce i-a luat locul?

Avatar
cyclone, forward, hurricane

Fotografie de Comfreak pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Schimbările climatice au revenit în fruntea listei celor mai mari preocupări ale marilor companii din domeniul asigurărilor, în condițiile în care succesul campaniilor de vaccinare în cele mai multe state dezvoltate ale lumii și ridicarea treptată a restricțiilor induse de Covid-19 au relaxat populația în legătură cu pandemia, scrie Bloomberg.

Încălzirea globală a fost catalogată drept cel mai mare risc pentru societatea umană în intervalul următorilor 5-10 ani, potrivit unui raport publicat marți de gigantul francez al asigurărilor AXA. Criza climatică a condus topul îngrijorărilor și în anii 2018 și 2019, însă anul trecut pe primul loc a trecut pandemia, pe măsură ce infectările cu SARS-CoV-2 s-au răspândit pe tot globul.

”Schimbările climatice au trecut din nou în fruntea agendei. Aș zice că este o veste bună, pentru că anul trecut ne-am temut că explozia riscurilor de natură sanitară ar putea trece în plan secund situația de urgență climatică”, a declarat directorul general al AXA, Thomas Buberl.

Asigurătorii sunt din ce în ce mai preocupați de încălzirea globală, întrucât se așteaptă ca evenimentele meteorologice extreme provocate de schimbările climatice să continue să apară tot mai des și cu o forță tot mai mare.

Doar mai puțin de o cincime din cei 3.500 de profesioniști în asigurări din 60 de țări chestionați în cadrul analizei celor de la AXA și-au declarat încrederea în capacitatea autorităților publice de a atenua criza climatică.

Sondajul a mai arătat că riscurile cibernetice, care s-au clasat pe locul doi în top, reprezintă o îngrijorare în creștere pentru companiile de asigurări. Anul acesta, aproximativ 61% dintre respondenți au pus securitatea cibernetică printre primele cinci preocupări, în creștere față de 54% în 2018. În acest context, riscurile legate de pandemie au trecut pe locul trei.

”Pandemia și lockdown-urile au accentuat, fără doar și poate, tendința de utilizare a instrumentelor digitale. Ca atare, și noi, asigurătorii, observăm o intensificare a riscurilor legate de securitatea cibernetică”, a declarat Frederic de Courtois, vicepreședinte al AXA, într-un briefing de presă.

scroll to top