Închide

Criză severă în Germania: Lufthansa anulează aproape 1.000 de zboruri, din lipsă de personal

Avatar
plane, airport, lufthansa

Fotografie de Alexas_Fotos pe Pixabay

Timp de citire: 1 minut

Transportatorul aerian german Lufthansa a decis anularea a aproape 1.000 de zboruri de vară, din cauza lipsei acute de personal, anunță Bloomberg. Anunțul vine să confirme uriașele provocări cu care se confruntă industria aviatică europeană, în perioada post-Covid-19, din cauza crizei de personal și pe fondul unei reveniri masive a apetitului clienților pentru utilizarea serviciilor de transporturi aeriene.

Compania aeriană a anulat circa 900 de zboruri interne și externe pe distanțe scurte, programate pentru luna iulie. Între acestea sunt cuprinse și zboruri operate de diviziile low-cost ale companiei, potrivit unui purtător de cuvânt. Zborurile anulate, care urmau să aibă loc vineri, sâmbătă și duminică, reprezintă aproximativ 5% din capacitatea obișnuită a companiei aeriene pe durata weekend-urilor.

”Întreaga industrie aviatică, în special cea din Europa, suferă în prezent de blocaje și de lipsa de personal. Acest fenomen vizează aeroporturile, serviciile de handling la sol, serviciile de control al traficului aerian și, nu în ultimul rând, companiile aeriene”, potrivit comunicatului Lufthansa.

Companiile aeriene europene s-au grăbit să programeze cât mai multe zboruri, pe măsură ce cererea de pe piață crește, ca urmare a ridicării majorității restricțiilor de călătorie, după doi ani de tulburări din cauza pandemiei.

De pildă, Lufthansa plănuise să deruleze în acest an un program de zbor pe baza unei capacități de 75% din nivelul din 2019, în creștere cu 70% față de anul trecut.

Aeroporturile, companiile aeriene și cele de handling la sol au redus locurile de muncă în timpul crizei pandemice, iar acum încearcă din răsputeri să își refacă schemele de personal la nivelul anterior.

Operatorul aeroportului din Frankfurt, Fraport AG, a avertizat, de asemenea, că lipsa de personal ar putea duce la întârzieri majore la hub-ul Lufthansa.

scroll to top