Închide

Cu sacii în căruță, Ciolacu anunță reformă fiscală. A se citi creșterea TVA și taxe mărite!

Avatar
Ciolacu Govro

Sursa foto: Guvernul României.

Timp de citire: 2 minute

Nici nu s-au validat la BEC opțiunile electorale ale românilor, că premierul Marcel Ciolacu vorbește deja despre majorări de taxe, impozite și în special TVA. Dar ne face un serviciu: nu va va mări taxa pe valoarea adăugată la medicamente si alimente.

Șeful PSD, partidul cel mai votat de către români duminică, a fost întrebat în cazul unei declarații de presă dacă vom avea parte de noi creșteri de taxe în acest an.

Marcel Ciolacu a evitat voalat răspunsul, spunând că nu se va întâmpla acest lucru, ci va fi realizată o “reformă fiscală”. Dar premierul a precizat că TVA-ul nu se va mări la alimente și medicamente.

„Nu, va fi o reformă fiscală. O reformă fiscală nu înseamnă că vor fi introduse mai multe taxe. Eu ce am promis și dumneavoastră și românilor a fost faptul că o să fac digitalizarea ANAF-ului după 30 și ceva de ani, când nimeni n-a făcut-o.

Și, în afară de bază, avem 12 module deja în implementare cu companii de renume, în acest domeniu și, momentan, avem încasările pe care le-am așteptat. Cu adevărat, am încurajat foarte mult investițiile și de aceea chiar dacă a fost excedent pe ultima lună, încercăm să le ținem într-un echilibru. Nu vă supărați, eu nu am mărit taxe nici după ce am luat mandatul de prim-ministru (n.r. oare câte taxe mărite de la 1 ianuarie 2024 ar trebui să îi reamintim domnului premier?!), cu toate că aveam un deficit lăsat de 6,8 % și era asumat în jur de 5,7 și am închis cu 5,6 – 5,5 %.

Pe mine, ca și prim-ministru, s-a făcut o presiune imensă, ca să măresc de TVA-ul și am refuzat acest lucru pentru că este total incorect iarăși cei cu venituri mici să contribuie la acest efort comun. Nu este corect.”,

a spus premierul la B1 TV.

Acesta însă a dat de înțeles că TVA se va mări, cel mai probabil de la 1 ianuarie, însă nu la alimente și medicamente.

“Mai mult, sub nicio formă nu se va mări TVA-ul la alimente și medicamente. Asta ar duce la o creștere a inflației. Când ai ajuns cu inflația în jur de 1 %, poți să te gândești la anumite măsuri, pentru că e foarte rău să pici în partea cealaltă, dar acolo, de obicei, se se acționează în alte zone ca să țină”,

a conchis Ciolacu.

scroll to top