Cum putem vizita cele mai importante atracții turistice din Europa, în plină pandemie
Europa ar putea să își redeschidă cele mai faimoase atracții turistice, însă lucrurile sunt departe de a fi normale în muzeele de pe continent sau în cele mai recunoscute orașe europene, scrie dpa.
De la galerii extrem de liniștite și până la ascensoare scoase din uz, iată cum se poate simți pandemia pe măsură ce blocajele impuse asupra turismului se încheie.
Turnul Eiffel

Foto – wikipedia.org
Turnul Eiffel din Paris s-a redeschis la mijlocul lunii iunie pentru cei dispuși să urce sute de scări într-o zi caldă de vară și, dacă au peste 11 ani, să o facă în timp ce poartă o mască obligatorie pentru față. Ascensoarele din turn, care au primit peste 6 milioane de vizitatori anul trecut, dar închise la jumătatea lunii martie din cauza restricțiilor coronavirusului, vor rămâne închise până mai târziu în iulie.
Între timp, muzeul Louvre se pregătește să se redeschidă pe 6 iulie, cu camera care găzduiește faimoasa Mona Lisa arătând mai degrabă ca o zonă de check-in la aeroport. Puncte portocalii pe podea marchează unde vizitatorii sunt așteptați să stea pentru a păstra o distanță sigură unul față de celălalt.
Pub-urile din Irlanda – deschise doar pentru „mese substanțiale”
Pentru prima dată în mai mult de trei luni, unele dintre pub-urile din Irlanda au început să își redeschidă afacerile la sfârșitul lunii iunie, când țara ridica cea mai mare parte a restricțiilor legate de coronavirus. Pub-urile care servesc mâncare pot primi clienți care pot să bea timp de o oră și 45 de minute – atât timp cât achiziționează o „masă substanțială” în valoare de 9 euro sau mai mult și respectă regulile de distanțare socială.
Muzeul Vatican din Roma

Foto – Viator.com
După aproape trei luni de izolare socială, instituțiile culturale din Roma și-au redeschis ușile la începutul lunii iunie. Două dintre cele mai faimoase atracții turistice din lume – Muzeul Vaticanului și Colosseumul – au primit de atunci relativ puțini vizitatori. “Este probabil cel mai bun moment pentru a veni aici”, a spus directorul Muzeului Vaticanului, Barbara Jatta.
Datorită regulilor de protecție sanitară, accesul la Muzeul Vaticanului a fost limitat la aproximativ 4.000 de persoane pe zi; în trecut, 20.000 de vizitatori s-ar fi aglomerat într-o zi normală.
Galeria Națională din Londra
Foto – wikipedia.org
După mai bine de trei luni de închidere forțată, cele mai cunoscute muzee și galerii de artă ale Marii Britanii au anunțat planuri de a se redeschide pe măsură ce țara iese din blocaj.
Cu toate acestea, experiența va fi de acum diferită. Toți vizitatorii vor trebui să-și rezerve biletele online, în avans, și să urmeze un sistem unic cu trei rute în interiorul clădirii. Vizitele se vor face păstrând o distanță socială de cel puțin 2 metri. Măștile de față sunt recomandate, iar orele de deschidere au fost scurtate.
Alhambra, Spania

Foto – getyourguide.com
Celebrul palat și fortăreață Alhambra din sudul Spaniei s-a redeschis vizitatorilor pe 17 iunie, după luni de închidere forțată din cauza pandemiei coronavirusului.
Inițial, doar 4.250 de vizitatori au fost admiși în același timp în imensul complex de epocă maură din orașul Granada, aproximativ la jumătate din valorile înregistrate în mod normal. Au fost implementate modificări pentru vizitatori, cum ar fi coridoarele unidirecționale. În plus, vizitatorilor li se va cere să poarte o mască de față.