Închide

Cum stimulează căprioarele și pisicile turismul în regiunea Tohoku din Japonia?

Avatar
british shorthair, cat, pet

Fotografie de MelaniMarfeld pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Imensul cutremur și tsunami din 2011 au devastat regiunea japoneză , dar un parc național plin de pisici și căprioare joacă un rol important în redresarea zonei, potrivit Euronews.

Pe măsură ce ajungeți pe Tashirojima, vă dați seama imediat de ce i se spune Insula Pisicilor. Aduse inițial pentru a face față unei infestări de șoareci, astăzi, felinele depășesc cu patru la unu numărul locuitorilor umani ai insulei.

“Sericicultura era foarte populară aici… așa că, pentru a le proteja [viermii de mătase], am ținut pisici”, a declarat pentru Euronews pescarul local Hama Yutaka.

Tashirojima se află în interiorul Parcului Național de Reconstrucție Sanriku Fukko din Japonia. Întinzându-se pe o distanță de aproximativ 220 km de-a lungul coastei de nord-est a Pacificului, parcul a fost înființat pentru a ajuta la reconstrucția regiunii după cutremurul și tsunamiul devastator din 2011. Iar pisicile își joacă rolul de a atrage vizitatori în această parte îndepărtată a țării.

“Pentru că sunt multe pisici, mulți turiști vin aici, iar acest lucru face ca insula să fie foarte dinamică. Sunt prieteni foarte importanți, iar Insula Tashiro fără pisici nu ar fi Insula Tashiro”, explică Hama Yutaka.

La fel ca prietenii lor blănoși de pe Tashirojima, sutele de cerbi sacri de pe insula Kinkasan, aflată în apropiere, atrag și ei vizitatori în regiune. Despre care se spune că sunt mesageri divini ai zeilor, căprioarele se plimbă liber în jurul unui sanctuar shintoist din secolul al VIII-lea.

Se spune că monumentul este unul dintre cele mai sfinte locuri din Japonia, iar legenda spune că, dacă vii să te rogi aici timp de trei ani consecutivi, nu va trebui să-ți faci griji cu privire la bani pentru tot restul vieții tale.

scroll to top