Închide

Danone suspendă investițiile în Rusia, dar va continua să vândă lactate

Avatar
Danone Plant

Foto: iar2018.danone.com

Timp de citire: < 1 minut

Danone și-a suspendat planurile de a investi în Rusia în urma invaziei Ucrainei, a declarat secretarul general al companiei, Laurent Sacchi. Cu toate acestea, cel mai mare producător de iaurt din lume va continua să vândă lactate și alimente pentru copii, a spus reprezentantul, potrivit Bloomberg.

Danone va continua să monitorizeze situația și va aplica orice decizii luate de autoritățile franceze, arată compania, în comunicat.

Directorul executiv al Danone, Antoine de Saint-Affrique, s-a numărat printre directorii executivi și președinții unora dintre cele mai mari companii din Franța care s-au întâlnit vineri cu Emmanuel Macron, potrivit Le Figaro. Președintele francez i-a îndemnat să nu părăsească în grabă Rusia și, în orice caz, nu fără a consulta guvernul, relatează ziarul.

„Am decis să suspendăm toate proiectele de investiții în Rusia, dar în prezent ne menținem producția și distribuția de produse lactate proaspete și de nutriție pentru sugari pentru a satisface în continuare nevoile alimentare esențiale ale populației locale”, a spus Sacchi.

Una dintre cele două fabrici ale Danone din Ucraina s-a închis, în timp ce a doua și-a reluat operațiunile, a spus el.

scroll to top