Închide

De miercuri, Polonia interzice din nou zborurile spre și dinspre 46 de țări, inclusiv România

Avatar
warsaw, skyline, cityscape

Centrul de afaceri al capitalei poloneze, Varșovia. Fotografie de Skitterphoto pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Polonia reintroduce interdicția privind toate zborurile din 46 de țări, inclusiv România, începând de miercuri, 2 septembrie, în condiţiile în care ţara se confruntă cu o creştere a cazurilor de infecţie cu noul coronavirus, potrivit unei știri Reuters.

Un proiect de act normativ publicat aseară arată că ”din cauza ameninţării răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este necesar să ne exercităm dreptul de a reintroduce o interdicţie a traficului aerian pentru a reduce ameninţarea la adresa sănătăţii publice.”

Polonia a închis graniţele şi a suspendat zborurile în luna martie pentru a opri răspândirea coronavirusului. Cu toate acesta, ulterior restricţiile au fost relaxate treptat, centrele comerciale, hotelurile şi restaurantele fiind redeschise în luna mai.

De asemenea, compania aeriană naţională poloneză LOT a reluat zborurile internaţionale la data de 1 iulie, la patru luni după ce le suspendase.

Printre ţările afectate de reintroducerea interdicţiei zborurilor sunt Franţa şi Spania, destinaţii turistice populare precum Muntenegru şi Croaţia, alături de România, SUA, Israel, Mexic şi Brazilia.

Polonia a raportat 64.689 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus şi 2.010 decese.

scroll to top